- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
לשכת עורכי הדין החליטה להצטרף לתובענה ייצוגית של עצירים ואסירים
לשכת עורכי הדין תצטרף לתובענה ייצוגית של עצירים ואסירים שהוגשה ביום 16.12.04 לבית המשפט המחוזי בנצרת.
התובענה הוגשה על ידי עצירים ואסירים שהיו או שעדיין כלואים במתקני הכליאה השונים - בתי מעצר ובתי סוהר - ואשר שוכנו במתקני כליאה ללא מיטה, כשהם נאלצים לישון על הרצפה, וזאת במהלך 7 השנים האחרונות קודם להגשת הבקשה.
הלשכה מפעילה מזה כמה שנים צוות לפיקוח על בתי מעצר והגישה עתירות לבג"צ שבהן התחייב המשרד לביטחון פנים לחדול מנוהל פסול זה. אך נכון להיום טרם קוימה ההתחייבות.
לשכת עורכי הדין סבורה, שיש לפצות את האסירים והעצורים שלנו על הרצפה, וכי יש להעביר חלק משמעותי מסכום הפיצוי לשיפור תנאי המעצר. התירוץ המקובל במשרד האוצר למעצר וכליאה בתנאים מחפירים הוא הקושי התקציבי. אולי כאשר יובהר לאוצר שהפיצויים לעצורים שזכויותיהם נפגעו עולים יותר ממיטות - יהיו מיטות.
יו"ר הועדה לפיקוח על בתי המעצר מטעם הלשכה, עו"ד בני שטיינברג: "התובענה הייצוגית היא כלי נכון כדי להבטיח שהמדינה תקיים את זכויות העצורים והאסירים".
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
