חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

יש לראות בפרילנסר כעובד ציבור בעבירות בהן קיים חשש לפגיעה בטוהר המידות

מאת: שירה הימן, עו"ד | : | גרסת הדפסה

פ 11962/01 מדינת ישראל נגד עזרא בן יצחק

בית משפט השלום בתל אביב קיבל את התביעה, והרשיע את הנאשם בעבירות שוחד, מירמה, הפרת אמונים, ועבירות בשירות הציבור וכלפיו ע"פ חוק העונשין. נקבע, כי למרות שהנאשם אשר הועסק בטלויזיה החינוכית (טח"י) עפ"י חוזה מיוחד כעובד עצמאי, יש לראות בו כ"עובד ציבור". בכך, הרחיב בית המשפט את פרשנות המונח "עובד ציבור", כך שניתן יהיה להחיל את הדין הפלילי על עובד חיצוני, מקום בו קיים חשש להשחתת המידות ופגיעה בטוהר המידות.

פרשנות המונחים עובד" ו- "עובד ציבור" שבחוק העונשין צריכה להיעשות בהתאם להקשר ולנסיבות הופעתם בחוק. נקבע, כי ניתן להשתמש במבחנים הנהוגים בדיני העבודה על מנת לקבוע האם אדם נחשב כ"עובד" לצורך החוק הפלילי.

השופטת כוחן קבעה, כי אומד דעתם של הצדדים לחוזה ההעסקה אינו רלבנטי במקרה זה, מאחר והנאשם נהג בניגוד גמור לרוח החוזה ותכליתו. לפיכך, המבחן הקובע לעניין קביעת מעמדו, הינו מבחן ההשתלבות הבודק את תפקודו בפועל של הנאשם. הוכח, כי מקום העבודה הפיסי של הנאשם היה בטח"י, שכרו היה קבוע, הוא לא העסיק עובדים מטעמו ולא החזיק ציוד אישי לצרכי עבודתו. כל אלו מביאים למסקנה כי הנאשם היה למעשה עובד ולא פרילנסר.

נקבע, כי בעבירה של מרמה והפרת אמונים ע"י עובד הציבור, יש לתת פרשנות רחבה למעשה המהווה "הפרת אמונים הפוגע בציבור", ובהתאם לכך, עצם העובדה שהנאשם פעל במצב של ניגוד אינטרסים מהווה פגיעה כאמור.

פ 11962/01 מדינת ישראל נגד עזרא בן יצחק

למדור: פלילי

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

חוקים קשורים


קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך

תגובות