חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

טייסי אל על לא יוכרו כיחידת מיקוח נפרדת משאר עובדי החברה

מאת: הדר מורג | תאריך פרסום : 04/05/2010 10:14:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין הסתדרות העובדים הלאומית בישראל נ' הסתדרות העובדים הכללית החדשה

בית הדין הארצי לעבודה קבע, כי מגזר הטייסים בחברת אל על לא יהווה יחידת מיקוח נפרדת, המיוצגת על ידי ההסתדרות הלאומית, אלא ימשיך להיות חלק מיחידת מיקוח אחת הכוללת את כלל עובדי החברה.

בהסכם קיבוצי של אל על יוסדה נציגות העובדים המשותפת כגוף המייצג את כלל העובדים הקבועים בחברה, לרבות הטייסים. יחד עם זאת הוחלט, כי נציגות הטייסים תשמור את עצמאותה בחברה באמצעות קיומו של ועד נפרד - ועד אצ"א.

בעקבות חילוקי דעות בין ההסתדרות הכללית ונציגויות העובדים לבין ועד אצ"א, החליטו רוב הטייסים לעבור לחברות בהסתדרות הלאומית, אשר ביקשה להכיר בטייסים כיחידת מיקוח נפרדת המיוצגת על ידה.

ההסתדרות הכללית התנגדה וטענה, כי שינוי יחידת המיקוח כמבוקש תהווה התערבות בתוכנו של ההסכם הקיבוצי.

הנשיא סטיב אדלר קבע, כי כדי לשמור על האינטרס הקהילתי המשותף של אל על עדיף שתהא יחידת מיקוח אחת לכלל עובדי החברה.

עוד נפסק, כי ע"פ רוב, לא ניתן לשנות את יחידת המיקוח במהלך חד צדדי, כאשר קיים הסכם קיבוצי תקף שהגדיר אותה אצל המעסיק. במקרה הנדון, נקבע כי נציגות העובדים המשותפת שיוסדה בהסכם הקיבוצי מעניקה מסגרת של ייצוג הולם לטייסים ולמגזרי העבודה האחרים בחברה, וכי הטייסים הם חלק משרשרת ייצור בחברה ופעילותם איננה ניתנת להפרדה מיתר מגזרי העובדים.

עוד נקבע, כי פיצול יחידות המיקוח עלול להחליש את כח המיקוח של כלל עובדי אל על "לפעול לשיפור תנאי עבודתם", וכן עלול להחזיר את החברה לתקופה של שביתות רבות ופגיעה באיתנות הפיננסית של החברה.

השופט רבינוביץ הסתייג מעט מדבריו של אדלר וציין, כי ייתכן ולטייסים ישנו אינטרס מיוחד המצדיק הכרה בהם כיחידת מיקוח נפרדת, אך לאור ההיסטוריה של יחסי העבודה בחברת אל על, ישנה הצדקה של שמירה על יחידת מיקוח אחת לכלל עובדי החברה.

לפסק הדין בעניין הסתדרות העובדים הלאומית בישראל נ' הסתדרות העובדים הכללית החדשה

למדור: עבודה

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום דיני עבודה
החליקה בסמינר בבית מלון: תאונת עבודה?
עו"ד יאיר סמוגורה [אילוסטרציה חיצונית: Wavebreak Media Ltd, 123rf.com]
נפלה בין הכסאות: המדינה תפצה מורה שפוטרה בתום חופשת הלידה
עו"ד אריה איזקסון [תמונת אילוסטרציה חיצונית: dubova, 123rf.com]

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ