חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

חבות סוכן נסיעות לעדכן בקשר למצב חברת התעופה

מאת: מורן שר | : | גרסת הדפסה

רבין נועה ויוסף, התובעים במקרה זה רכשו באמצעות הנתבעת, חברת עקיבא טורס כרטיסי טיסה בחברת טאואר אייר בקו תל אביב - ניו יורק - מיאמי- סיאטל- ניו יורק תל אביב .

התובעים טוענים כי למרות רצונם לטוס באל על, שיכנעו אותה חברת עקיבא טורס לטוס בטאואר אייר . נטען גם בכתב התביעה כי בתקופה בה רכשו את הכרטיסים, ולמעשה הרבה חודשים לפני כן, ידוע היה בעולם התעופה כי החברה נמצאת בקשיים , ולמעשה עומדת בפני " תהום כלכלית" כהגדרת התובעים .

התובעת נסעה עם הכרטיסים שרכשה, ואולם בשעה שבקשה לממש את הכרטיס בקו סיאטל ניו-יורק צלצלה אל שדה התעופה כדי לאשר את הטיסה ושם נאמר לה כי אין עוד טיסה וכי טאואר אייר הוכרזה כפושטת רגל . הדבר כמובן הקשה מאוד על הגעתה של התובעת לארץ.

התובעים מיחסים לנתבעת את הידיעה בדבר מצבה הכלכלי של החברה , וכי רק ברשלנותה נגרם לתובעים הנזק שנגרם , וכי היה על הנתבעת לגלות לתובעים את הידוע לה אודות החברה , ולהזהיר אותם מפני הצפוי .

הנתבעת טענה כי היא משמשת כמתווכת בלבד וכי על פי הפסיקה סוכן נסיעות אינו אחראי למחדלי ספק השירות.

השופט קבע כי נראה שהיה בידי הנתבעת מידע על מצבה של החברה יותר ממה שהיה ידוע בציבור, ובמיוחד לתובעים . אין זה הגיוני כי סוכנות העובדת עם חברה והיא שולחת את לקוחותיה על כנפי מטוסיה של אותה חברה לא תדע או תשקוד על השגת המידע המלא בדבר חוסנה, ומצבה הכלכלי של אותה חברה. כמו כן דן השופט בחובת נאמנות בין חברת הנסיעות ללקוח.

השופט קיבל את התביעה וחייב את הנתבעת בפיצויים.

תק 7384/02 רבין נועה ואח' נ' עקיבא טורס

למדור דיני נזיקין

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך

תגובות