עע 202/05, לשכת התעסוקה נגד נורית חורש
ביה"ד הארצי לעבודה קבל את ערעורה של לשכת התעסוקה, וקבע כי פיטורי המשיבה, אשר הועסקה בתפקיד של עובדת נקיון בלשכת שרות התעסוקה בבאר שבע, תקפים.
הרכב השופטים קבל את עמדת המערערת, כי פיטורי המשיבה הם בגדר פיטורי צמצום, אשר נעשו בעקבות העברת משרדי לשכת התעסוקה לקריית הממשלה בבאר שבע. במשכן החדש שירותי הניקיון ניתנים בדרך של "מיקור חוץ" ע"י חברת אחזקה חיצונית ומכאן שהתייתר הצורך להעסיק את עובדות הניקיון, שעבדו עד אותה עת בלשכת שירות התעסוקה במשרד הקודם. לשכת התעסוקה פעלה על פי ההוראות הנוגעות לפיטורי צמצום בתקשי"ר.
נקבע, כי לשכת התעסוקה פנתה אל נציגות העובדים ודברה עמה לגבי הצורך בפיטורי עובדות המשק. נציגות העובדים לא התנגדה "בקול רם" לפיטורי העובדת. העדר התגובה והפסיביות מצידו של ארגון העובדים מלמדים על הסכמה.
מכאן, שלשכת התעסוקה לא הפרה את חובת ההיוועצות.
באשר לחובת השימוע, נקבע כי זכות השימוע הינה מזכויות היסוד של העובד ובמיוחד העובד בשירות הציבורי. אולם, גם אם ביהמ"ש יקבל את התרשמות בית הדין האזורי, כי על לשכת התעסוקה היה לעשות יותר כדי למצוא למשיבה תפקיד אחר ולשקול שיקולים נוספים במסגרת הליך השימוע, עדיין אין בכך כדי להצדיק צעד של אכיפת יחסי עבודה והחזרתה של העובדת לעבודה. גם אם היה פגם כלשהו בהליך השימוע אין בו כדי לאיין את הפיטורים. במיוחד שבמקרה זה ברור כי אין עוד צורך בעובדי ניקיון בלשכה התעסוקה בבאר שבע, לאור המעבר לקריית הממשלה.
עע 202/05, לשכת התעסוקה נגד נורית חורש
למדור עבודה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.