הורים שיודעו על סיכויי העובר להיוולד עם מומים לא יפוצו
לפסק הדין בעניין פלוני נ' שירותי בריאות כללית
בית המשפט העליון דחה ערעורם של הורים בתביעה בעילת הולדה בעוולה של קטין שנולד עם מומים קשים, לאחר שקבע כי הרופאים לא הפרו את חובת הגילוי כלפי ההורים, שכן ניתנו להם נתונים סטטיסטיים נכונים באשר לסיכוייו הקלושים של הילד להיוולד בריא.
המערער נולד בניתוח קיסרי במשקל נמוך מאד, ונזקק להחייאה ולמתן חמצן. בעקבות כך, הוא לוקה בפיגור שכלי קשה ונכותו עומדת על 100% לצמיתות. בתביעה שהגישו הוריו כנגד שירותי בריאות כללית בעילה של הולדה בעוולה, נטען, כי הרופאים הטעו את ההורים באשר לסיכויי המערער להיוולד בריא בניתוח קיסרי, ועל סמך נתון שגוי זה, הוחלט לבצע הניתוח, במקום להשאירו ברחם ולחכות למותו הוודאי.
השופט עמית דחה את הערעור וקבע, כי הרופאים לא הפרו את חובת הגילוי באשר לשיעור הסיכוי של הילד החי להיוולד בריא. הרופאים, כך נקבע, הציגו בפני ההורים את שתי האפשרויות שעמדו על הפרק - מות הילוד או ביצוע ניתוח קיסרי תוך סיכון כי הילד יוולד עם מומים קשים. לכן, משהחליטו ההורים לקחת את הסיכון ולבצע ניתוח קיסרי, לקחו בחשבון, כי ישנו סיכוי גבוה שיוולד להם ילד עם מומים כאמור.
"ההורים הועמדו בפני דילמה קורעת לב, אך מול חובתם של הרופאים להציע ולהציג בפניהם את שתי האפשרויות, הייתה זו זכותם וחובתם של ההורים להחליט, ויש להצר על כך שהגורל אינה להם ולמערער. למערער יש שם שנתנו לו אביו ואמו, אך לא לכל נזק יש שם במשפט, ובמקרה דנן, נזקו של המערער נותר יתום", כתב השופט.
- ב"כ המערער: עו"ד בולדו
- ב"כ המשיבים: עו"ד אבשלום אלרום; עו"ד אסף אלרום; עו"ד יצחק שפרבר
לפסק הדין בעניין פלוני נ' שירותי בריאות כללית
למדור: רפואה ומשפט
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.