חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הוצאות פירסום הוכרו כהוצאות "פירותיות" לצורך מס הכנסה

מאת: אייל ולנר | תאריך פרסום : 16/09/2003 14:17:00 | גרסת הדפסה

עמ"ה 1207/00 יעקבי יעקב ובניו בע"מ נגד פקיד שומה תל-אביב-יפו 3

בית המשפט המחוזי בתל אביב, הש' ב. אופיר-תום, קבעה כי הוצאות פירסום בסך 827,000 ש"ח יותרו בניכוי מס, מאחר ושימשו למערערת בייצור הכנסתה בשנה שבערעור.

המערערת, העוסקת בייבוא ושיווק של חומרי ניקוי וכימיקלים, ביקשה לנכות הוצאות בגין פרסום מוצריה מהכנסתה החייבת במס. עמדת פקיד השומה היתה שהוצאות הפרסום של המערערת, יצרו לה "נכס" - "תודעת צרכנים" או "מוניטין" - אשר עמד לרשות המערערת גם בשנים לאחר שנה זו, בהן הפיקה הכנסות ממכירת מוצריה, ועל כן אינן מותרות בניכוי שוטף.

נפסק כי הוצאות פרסום ראויות לפילוג בשל מורכבותן משני רכיבים: "רכיב שוטף", שהנו אותו חלק מהנכס בו נעשה שימוש ואשר אותו יש להתיר בניכוי מול ההכנסות באותה השנה, ו"רכיב החסכון/השקעה" אשר מהווה חלק הנכס העומד לרשות הנישום בתום שנת המס, שאמור להניב לו הכנסות בשנות מס עתידיות ואינו מותר בניכוי שוטף.

בית המשפט קבע כי ייחוס הוצאות מעבר להכנסה בעתיד, יכול שייעשה רק כאשר ניתן לזהות זיקה בין אותה הוצאה ובין ההנאה המאוחרת, ואילו במקרה דנא קיימת אי וודאות לגבי זיקה זו. נקבע כי ההוצאות שבמחלוקת, הן הוצאות פירותיות, אינצידנטליות לעסקה של המערערת, שנועדו לשמור על הקיים, ויש להתירן בניכוי בשנת המס בה הוצאו, כ"הוצאה תקופתית".

עמ"ה 1207/00 יעקבי יעקב ובניו בע"מ נגד פקיד שומה תל-אביב-יפו 3

למדור דיני מיסים

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום מיסים
מס השבח על מחסן שנמכר יחושב כאילו היה דירת מגורים מזכה
עו"ד איתי הכהן (צילום: ישראל מלובני) [אילוסטרציה: andreypopov,123RF]
רכשו בניין במחיר מופקע כי הפריע לפרויקט יוקרתי: איך יחושב מס הרכישה?
עו"ד איתי הכהן | צילום: ישראל מלובני (אילוסטרציה: vizafoto,123RF)

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ