חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הוגש כתב אישום נגד מרואן ברגותי

מאת: פיני קרן | : | גרסת הדפסה

כתב אישום הוגש היום בבית המשפט המחוזי בתל אביב, נגד מרואן בן חטיב ברגותי, בן 43 מרמאללה.

ברגותי מואשם כי הוא עומד בראש הארגונים הטרוריסטים באזור יהודה ושומרון וכי ביחד עם פעילי הטרור המרכזיים עימם קשר הנאשם, בוצעו פעולות טרור בישראל. בין האנשים שעל פי הנטען עימם פעל ברגותי, מוזכרים נאסר עוויס, אחמד ברגותי, נאצר אבו - חאמיד, ראאד כרמי ואחרים ששימשו כמפקדי השטח.

הנאשם, לפי הנטען, היה שותף להכשרת פעילי הטרור, מימן רכישת נשק וריכז פעילות למימון רכישת אמצעי לחימה ממקורות שונים. בנספח לכתב האישום, מופיעה רשימה של 37 פעולות טרור, בהן לפי הנטען, היה הנאשם מעורב באופן אישי.

התובעת, עו"ד דבורה חן, מאשימה את ברגותי הנמצא במעצר מאז 15.4.02, בעבירות של רצח בכוונה תחילה, סיוע לרצח, שידול לרצח, ניסיון לרצח, קשירת קשר לביצוע פשע, פעילות בארגון טרוריסטי וחברות בארגון טרוריסטי.

סניגורו של ברגותי, עו"ד ג'ואד בולוס, טוען שלבית המשפט אין סמכות לשפוט את ברגותי, שכן ישראל הפרה את ההסכמים שלה ואין היא יכולה להיכנס לשטחי האוטונומיה ולהביא את ברגותי למשפט בישראל. עוד הוסיף סניגורו של ברגותי כי בעת ניהול המשפט יווכח העולם כולו בהפרת ההסכמים שנעשו על ידי מדינת ישראל.

המשפט ייפתח ב- 5.9.02 בבית המשפט המחוזי בתל אביב.

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך

תגובות