- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
האב גרם למצוקה רגשית אצל הבנות – פירוק השיתוף בבית יעוכב
בית המשפט קבע כי הבנות יישארו לגור בבית המשותף עם אמן למשך 38 חודשים – תקופה שתאפשר להן להשתקם מהסכסוך הקשה בין ההורים. הוא הדגיש כי לא יקריב את רווחתן על מזבח זכות הקניין של האב
סכסוך בין הורים לשתי מתבגרות הסתיים לאחרונה בפסק דין מרתק של השופט הבכיר אסף זגורי מבית המשפט למשפחה בנצרת. השופט קבע כי האב חיבל במו ידיו בקשר עם הבנות ולנוכח מצבן הרגשי הלא פשוט זכותו לפירוק השיתוף בבית המשותף תעוכב למשך 38 חודשים. בתקופה זו ימשיכו הבנות לגור בבית עם אמן ולהשתקם רגשית מתלאות הגירושים.
בני הזוג לשעבר התגוררו בקיבוץ שבו גדלה האם. בנותיהם, בגילאי 17 ו-13.5, נמצאות בשנתיים שחלפו מאז הפרידה במצוקה רגשית קשה, בין היתר נוכח ההתנהלות של האב שעירב אותן בסכסוך, נהג כלפיהן וכלפי האם באלימות מילולית ורגשית ואף הורחק בשל כך מהקיבוץ.
במסגרת ההליכים המשפטיים שמתנהלים בין ההורים ביקשה האם, שמיוצגת על-ידי עו"ד גיא שצברג, לעכב את פירוק השיתוף בבית עד שהבת הצעירה תגיע לגיל 18. האם ציינה כי אין לה יכולת לרכוש את חלקו של האב ואם הוא ירכוש את שלה, המשמעות היא שהיא והבנות – שמסרבות לחיות איתו – יצטרכו לעזוב את הקיבוץ.
האב, שיוצג באמצעות עו"ד מאיה מרדכי כהן, ביקש לעומת זאת לבצע פירוק שיתוף מיידי וטען שהוא רוצה ויכול לרכוש את חלקה של האם. לדבריו, השעיה של פירוק השיתוף תגרור עוד ועוד את הסכסוך הכלכלי, תזיק לילדות ותפגע בזכותו הקניינית.
מיררה בבכי בפני השופט
אלא שהשופט הבכיר אסף זגורי קבע שאי אפשר להתעלם מההשלכה של פירוק השיתוף על הבנות.
"מקרה זה שלפני הוא ייחודי", כתב. "מדובר בקטינות הקשורות לבית ולקיבוץ בו גדלו. הבנות הצהירו כי לא יגורו עם אביהן ככל שירכוש את זכויות אמן בדירה. במקרה שכזה ולאור המתיחות והיחסים העכורים בין האב לבין בנותיו (האב הורחק מהקיבוץ בצו הגנה והכפיש את האם ובייש את הקטינות בקבוצת ווסטאפ קהילתית) וכאשר מדובר ביישוב קטן ובקהילה סגורה הרי שככל שיפורק השיתוף, האשה והקטינות אף ככל הנראה תיאלצנה לעזוב את הקיבוץ ליישוב סמוך אחר. לכך יש השפעה דרמטית על טובת ורווחת הבנות ובפרט על הבת הצעירה שזכור לי היטב כיצד מיררה בבכי בפניי... על רקע חששה כי זה התסריט שהולך להתגשם".
השופט הדגיש כי האב פגע בעצמו בקשר עם בנותיו ועד היום לא הפנים את חומרת מעשיו. כל גורמי המקצוע המעורבים בתיק, ציין, בטוחים שעזיבת הבית תחמיר את מצבן של הבנות, בעיקר הצעירה. "בית המשפט לא יישאר אדיש לחרדתן זו של הקטינות. בית המשפט לא יאפשר המשך פגיעה בהן והקרבת רווחתן הנפשית על מזבח הגנת קניין האב", כתב.
לפיכך השופט החליט שפירוק השיתוף יעוכב ב-38 חודשים, עד שהצעירה תגיע לגיל 17.5 ותסיים כיתה י"א – תקופה שתאפשר לבנות להתאושש ולהשתקם. עד אז האם והבנות יגורו בבית המשותף והאם תישא בתשלומי המשכנתה ובכל ההוצאות.
עם זאת, השופט קבע שאם תפספס יותר משני החזרים רצופים או לא תעביר לאב תשלומי איזון בהם חויבה בסך של כ-126 אלף שקלים, הוא יוכל לממש את זכותו לרכוש את הבית באופן מיידי.
לא נפסקו הוצאות.
- ב"כ האם: עו"ד גיא שצברג
- ב"כ האב: עו"ד מאיה מרדכי כהן
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
