- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- מיסוי יחיד
- החזר מס שבח
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
דרמה בבהמ"ש: תם טוען שמאיימים על חייו וחיי משפחתו
דרמה כמעט ללא תקדים, התרחשה היום באולמה של השופטת המחוזית בתל-אביב ברכה אופיר, בפניה מתברר משפטו של עופר נמרודי. כשכל הצדדים ישבו מוכנים לתחילת המשפט, וכאשר עופר נמרודי הובא לבית המשפט כבול בידיו וברגליו, התברר שיגאל תם עד המדינה שאמור היה להמשיך היום בעדותו לא הגיע.
התובעת עו"ד פנינה גיא, קמה והטילה "פצצה" באולם. היא אמרה כי תם סיפר לה שלשום, כי מופעלים עליו איומים אימתניים, וגם המחלות עליהן דיווח, היו כתוצאה מלחץ זה. הדבר הובא לידיעת פרקליטת המדינה, והוחלט להמשיך בחקירתו הראשית של תם, ובמקביל לנהל חקירה בנושא. עו"ד גיא אמרה, כי כל התחלויים היו עורבא פרח, והם אמורים היו להתרחש רק בחקירה הנגדית ע"י הסנגוריה.
התובעת ציינה, כי תם הביא את עצמו לטיפולים חודרניים קשים, מאחר ולחצו עליו לעשות הצגות בבית המשפט. עוד אמרה התובעת, כי נאמר לה שתם מקבל איומים על חיי בנותיו ואשתו בארה"ב, ובין השאר הודיעו לו, כי בתו לבשה מכנסיים מסויימים בבית ספרה, וכי אשתו הוזעקה לבית-הספר. התובעת אמרה, כי תם הודיע לה כי למרות האיומים, הוא ימשיך בעדותו, וכי לא ברור לה מדוע לא הגיע היום. התובעת העלתה השערה, כי יתכן שמאתמול להיום הוא קיבל איומים נוספים. השופטת ברכה אופיר, אמרה שמדהים לשמוע שמעשיו של תם היו הצגה. תלונותיו על המחלות "שברו ממש את לבי" אמרה השופטת. עוד הוסיפה התובעת, כי בבדיקה שעבר תם , התברר כי הוא שרוי בתרדמה עמוקה - ממש כמו בהלם קרב.
הסניגור עו"ד דן אבי-יצחק, שהתלונן כאמור שהמידע לא נמסר לו מבעוד מועד, אומר כי אם זה פרצופו האמיתי של העד, ומנסים לוותר על עדותו שימסרו לידיו הראיות והוא ישקול העניין. אבי-יצחק אמר, כי יגאל תם יודע שבידיו (של אבי-יצחק), הוכחות לכך שהקלטות עליהן מדובר "מבושלות" ולכן הוא חושש מחקירה נגדית. התובעת אבי-גיא, ביקשה להפסיק את עדותו של יגאל תם, ולהביא לבית המשפט כראיות, את עדותו במשטרה.
בהחלטתה קבעה השופטת אופיר, כי בשלב זה מופסקת עדותו של תם. על התביעה להגיש תוך יומיים ראיות ובקשה מפורטת לגבי עדותו של תם, מסמכים אלו, יועברו לסנגוריה לתגובה תוך יומיים. אחרי כן יוחלט על גורל עדותו של תם. השופטת, הורתה לתובעת לזמן מיידית לשעה 11:30 היום, את עד המדינה רפאל פרידן המרצה עונש מאסר - לתחילת מתן עדותו.
כל הזכויות שמורות לאתר המשפט הישראלי "פסק דין"
www.psakdin.co.il
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
