חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

דחיית עתירה מנהלית בשל אי מיצוי הליכים וקיומו של סעד חלופי

מאת: אלון מרגלית, עו"ד | תאריך פרסום : 27/07/2004 12:44:00 | גרסת הדפסה

עת"מ 2237/04 סאלח מורשד סלים נ' המועצה המקומית אעבלין ואח'

העותר פנה לביהמ"ש לעניינים מינהליים בחיפה וטען כי המועצה המקומית מבצעת פעולות אסורות בתקציב, המיועד ע"פ דין למימון מערכת החינוך בישוב, כל זאת כאשר עובדי החינוך במועצה אינם מקבלים את שכרם.

המועצה הכחישה את טענות העותר, וגם משרד הפנים, שצורף כמשיב בעתירה, הודיע כי לא ידוע לו על הוצאת כספים, שלא כדין, מהחשבון בו מופקדים כספי החינוך.

בדחותו את העתירה, קבע ביהמ"ש כי העתירה מוקדמת, והוגשה בטרם מוצו הליכים מוקדמים של פניה לרשויות המוסמכות לבדיקה ולטיפול בתלונת העותר.

השופט רון שפירא הבהיר כי היה על העותר לפנות, קודם להגשת העתירה, למשרד הפנים או למשרד החינוך כדי שינקטו בפעולות להבטחת השימוש הנאות בכספי החינוך.

טעם נוסף לדחיית העתירה הוא כי לא יינתן סעד בעתירה מנהלית, מקום בו קיים סעד בהליך חלופי. בהתאם לכך, נדרש עובד מועצה ששכרו לא שולם לפנות לביה"ד לעבודה בתביעה מתאימה.

עת"מ 2237/04 סאלח מורשד סלים נ' המועצה המקומית אעבלין ואח'

למדור מינהלי

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום דיני עבודה

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ