חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בקשת תביעה ייצוגית בגין קנסות על חניה ב"כחול-לבן"

מאת: פיני קרן | : | גרסת הדפסה

אין צורך באישור של המפקח על התעבורה, לסימון אבני שפת מדרכה בכחול-לבן בכל מקרה בו סומנו, כך קבע שופט בית המשפט המחוזי בתל-אביב ד"ר גבריאל קלינג, כשדחה את בקשתו של בברט אסייג תושב בת-ים, להכיר בתביעתו נגד עיריית בת-ים כתביעה ייצוגית.

אסייג, נדרש לשלם קנסות בגין חניה בלתי חוקית ליד אבני שפה הצבועות כחול לבן. אסייג שילם את הקנסות, אך עתר להשבתם וכן להכיר בתביעתו, כתביעה ייצוגית בשם כל אלו ששילמו קנסות דומים. אסייג שיוצג ע"י עו"ד דורון לוי, טען כי סימון המדרכה בכחול לבן, ללא אישורו של המפקח על התעבורה, אינו חוקי ואין לו משמעות.

השופט קבע, כי אין צורך באישור המפקח על התעבורה לגבי כל מקום, וכי אישורו ניתן בצורה גורפת. לאור זאת נדחתה התביעה, ואסייג חויב לשלם לעיריית בת-ים 30 אלף שקל על הוצאות המשפט.

בש"א 007298/01 אסייג בברט נ' עיריית בת ים ואח'

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך

תגובות