- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
בקשה לייצוגית נגד שטראוס בגין פרסום מטעה של "דנונה בר פקאן"
לבקשה לאישור תובענה ייצוגית בעניין בורמד נ' שטראוס גרופ בע"מ
המבקש, שרכש עבור נכדיו יוגורט בשם "דנונה בר פקאן", הגיש לבית המשפט המחוזי בירושלים בקשה לאישור הגשת תובענה ייצוגית נגד שטראוס בגין פרסום מטעה של המוצר. לטענתו, על אף שבתמונה שעל גבי האריזה מופיע ציורו של פקאן שלם, התוספת ליוגורט הכילה בעיקר שוקולד ומעט מאד פקאן.
המבקש, המיוצג ע"י עוה"ד אסף פינק, יעקב פינק וטלי איתן טען, כי שטראוס הטעתה את לקוחותיה הטעייה חמורה, כשפרסמה על גבי אריזת המוצר "דנונה בר פקאן" תמונה ומלל המציגים את המוצר ככזה המכיל כמות גדולה של פקאן כאשר בפועל רובו שוקולד.
המבקש טען, כי לא היה קונה את המוצר עבור נכדיו, אם היה יודע שרוב רובו הוא שוקולד, שאינו בריא לילדים לעומת פקאן, שהוא בעל ערך תזונתי גבוה וידוע בבריאותו.
המבקש ביקש מביהמ"ש להצהיר כי שטראוס הטעתה את לקוחותיה בניגוד לקבוע בחוק הגנת הצרכן, יחייבה להשיב את הסכומים שגבתה עבור רכישת המוצר לכלל לקוחותיה, וכן יחייבה לשנות את אופן שיווק המוצר לרבות התמונה והמלל שעל האריזה, כך שיהיה ברור לצרכניו כי הוא מכיל תוספת של עיגולי שוקולד ושבבי פקאן מזעריים בלבד.
לבקשה לאישור תובענה ייצוגית בעניין בורמד נ' שטראוס גרופ בע"מ
למדור: סדר דין אזרחי וראיות
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
