בנק אשר עצם עיניו באשר למצבה של חברה אינו תם לב ואוחז כשורה בשיקים

מאת: אורנית אבני-גורטלר, עו"ד | :

לפסק הדין בעניין הבנק הבינלאומי סניף עכו נגד זובידאת כמאל ואח'

האם גוברת זכותו של הבנק בשיקים על כשלון התמורה שבין הצדדים הקרובים לשטרות?

השופטת הדסה אסיף דחתה את טענת הבנק, כי בהסתמך על הלכת בית המשפט העליון בפרשת גויסקי, אין הוא צריך להוכיח אחיזה כשורה, משהוכיח כי הוא אוחז בעל ערך, וקבעה כי כיום אין עוד מקום להלכת גויסקי, באשר המדיניות המשפטית מטילה חובת זהירות על הבנק, כלפי אלה שהוא יכול לצפות שייפגעו מרשלנותו.

נקבע, כי הבנק לא הוכיח קיומה של אחיזה כשורה, שכן הוא לא היה תם לב בעת קבלת השיקים, או לכל הפחות נהג בעצימת עיניים נוכח תמרורי האזהרה הרבים אשר נקרו בדרכו, כך למשל: הבנק לא בדק את מצב החברה אשר הסבה לו את השיקים שנמסרו לה ע"י הנתבעים, והתעלם מאופן התנהלות חשבון החברה.

לדברי השופטת: " מחדלו של הבנק מלברר אינו יכול להיחשב כרשלנות של הבנק, כי אם במובהק לחוסר תום לב מצידו או לכל הפחות לעצימת עיניו".

לפסק הדין בעניין הבנק הבינלאומי סניף עכו נגד זובידאת כמאל ואח'

למדור בנקאות

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך