חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ביהמ"ש הרשיע את מבצעי רצח השר רחבעם זאבי ז"ל

מאת: יעל צבר | תאריך פרסום : 07/10/2002 12:08:00 | גרסת הדפסה

שנה לאחר רצח השר רחבעם זאבי ז"ל, הרשיעו הבוקר שופטי בית המשפט המחוזי בירושלים, יפה הכט, משה רביד ויעקב צבן את מחמד (בן פהמי) רימאוי ואת צלאח (בן סלאח א-דין) עלווי, ברצח ובסיוע לרצח בהתאמה. השניים מואשמים בתכנון, בביצוע ובסיוע לרצח השר רחבעם זאבי ז"ל.

בתחילת אוקטובר 2001 פנה חבר ארגון החזית העממית לשחרור פלסטין למחמד (בן פהמי) רימאוי והציע לו להשתתף בביצוע פיגוע שבו ירצחו אישיות ישראלית בכירה. הנאשם הסכים להצעה, תוך שהוא מצטרף לחזית העממית. צלאח (בן סלאח א-דין) עלווי נאשם בכך שסייע לביצוע הרצח, הלין את הנאשם 1 בביתו והסיעו לירושלים לשם ביצוע הרצח במלון הייאט.

בית המשפט דן בחלוקת התפקידים בין השותפים ברצח וקובע כי הנאשם 1 היה חלק מהמעגל הפנימי של ביצוע הרצח ולכן יש לראות בו מבצע ואילו הנאשם 2 היה מסייע ולכן משתייך למעגל החיצוני. השופטים קובעים כי לנאשם 2 היתה מודעות לסייע לבצע פיגוע גדול, הגם שאת פרטיו לא ידע.

פח 004073/01 מ"י נ' מחמד (בן פהמי) רימאוי ואח'

למדור משפט פלילי

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום פלילי
6 חודשי עבודות שירות למנהל קו שחיטה ועוזרו שהתעללו באכזריות בעגלים
עו"ד שגיב לוי (אילוסטרציה חיצונית: Annie Spratt, Unsplash)

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ