- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- מיסוי יחיד
- החזר מס שבח
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
בוטלה הרשעת נאשם שחשבונו היווה כיסוי לעבירות ני"ע
הרשעתו של עדי לבנת, איש עסקים שעבד בחברת פועלים שוקי הון בוטלה על ידי בית המשפט המחוזי בהרכב שכלל את השופטים דבורה ברלינר, זאב המר ונורית אחיטוב.
נגד עדי לבנת וישראל מאיו (ידידו של לבנת), ששימש כיועץ למנהל תיקים בחברת "בטוחה ניירות ערך והשקעות" הוגשו כתבי אישום, כאשר מאיו הואשם בשימוש במידע פנים בקשר להשקעות שנעשו בחברת פריון - שהנה חברה ציבורית ולבנת הואשם כי פתח חשבון על שמו אליו העביר מאיו את רווחיו מהעסקאות שעשה, תוך שימוש במידע פנים. לבנת הואשם שהעביר לחשבונו כ- 370 אלף שקל בסך הכל.
לבנת הודה כי העמיד את החשבון לשימוש של מאיו ובית משפט השלום נדרש להכריע בשאלת הרשעתו, כאשר לבנת עתר לסיים את ההליך ללא הרשעה.
השופטת יהודית אמסטרדם, בבית משפט השלום בתל אביב, לא נעתרה לבקשתו של לבנת וקבעה כי יש להרשיעו. על החלטה זו הגיש לבנת ערעור לבית משפט המחוזי.
בית המשפט המחוזי קבע כי ככלל, עבירה שבוצעה מחייבת הרשעה בצידה, כאשר הימנעות מהרשעה היא חריג השמור לנסיבות יוצאות דופן. עם זאת קבע בית המשפט כי יש להתחשב בעובדה שמדובר בנאשמים היוצרים את התקדימים הראשוניים בתחום מסוים. עובדה זו, קבע בית המשפט מאזנת את הטעון בדבר היות חשבון הכיסוי בבחינת רעת חולה ולפיכך קבע בית המשפט כי יש לבטל את ההרשעה.
ע"פ 0708484/00 עדי לבנת נ' מ"י
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
