- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- מיסוי יחיד
- החזר מס שבח
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אב שעסוק במאבקי כבוד לא ראוי להיות משמורן
חרף המלצת פקידת הסעד להיענות לבקשת האב למשמורת משותפת על שני ילדיו, קבע בית הדין הרבני את המשמורת אצל האם. הסיבה העיקרית: האב משקיע את כוחותיו במאבק להפחתת המזונות במקום בילדים.
בית הדין הרבני בתל-אביב דחה לאחרונה בקשת אב למשמורת משותפת על שני ילדיו בני 4 ו-5. תסקיר פקידת הסעד אמנם המליץ לבסוף על משמורת משותפת אך הדיינים קבעו כי "קשה להשתחרר מהרושם שכל הורתה ולידתה של הבקשה... נובעת מהרצון להשתחרר מ'עול המזונות' וממניעים של 'כבוד', שאינם בהכרח עולים בקנה אחד עם טובת הילדים".
ההורים התגרשו לפני כשנה ומאז מערכת היחסים ביניהם מתוחה וכעוסה, והם לא מצליחים לשתף פעולה ולהגיע להסכמות בנוגע למשמורת והסדרי השהות.
לנוכח בקשת האב למשמורת משותפת הזמינו הדיינים אב בית הדין הרב צבי בן יעקב והרבנים יצחק הדאיה ומשה בצרי תסקיר של עובדת סוציאלית מטעם שירותי הרווחה.
בתסקיר שהוגש לפני כחצי שנה צוין כי ההורים מתקשים להכיר בחשיבותו של כל אחד מהם בחיי הילדים ואינם מצליחים להשתחרר מהמטענים הרגשיים השליליים האחד כלפי השנייה. נכתב כי האם מתקשה לסמוך על האב שעד היום כמעט לא סייע לה בגידול הילדים, ואילו האב הכריז כי ישקיע את כל המשאבים האפשריים במאבק על מיצוי זכויותיו השוויוניות כהורה.
אף שהעובדת הסוציאלית התרשמה כי כוחותיו של האב מופנים למאבק באם ולא לצרכי ילדיו, היא המליצה בכל זאת על משמורת משותפת שתאפשר לשני ההורים לקחת חלק משמעותי בחיי הילדים.
למען הילדים
אלא ששלושת הדיינים סברו כי התנהלות האב כמו גם מערכת היחסים המתוחה בין ההורים אינם מאפשרים להיענות לבקשתו.
"אנו חוששים", כתבו, "שהמאבק הנוכחי למשמורת משותפת, לא נובע בהכרח מרצון להיטיב עם הקטינים, שהרי האישה אם למופת, כדברי האב, אלא חלק ממאבק על כבוד, וכמובן הפחתה או הפסקת תשלום המזונות".
הדיינים ציינו כי ספק אם אב ששקוע במאבקי כבוד ראוי לשמש כהורה משמורן, גם אם מדובר במשמורת משותפת. "קשה להשתחרר מהרושם שכל הורתה ולידתה של הבקשה למשמורת משותפת, נובעת מהרצון להשתחרר מ'עול המזונות וממניעים של 'כבוד', שאינם בהכרח עולים בקנה אחד עם טובת הילדים", נכתב.
כמו כן סברו הדיינים כי עד היום הילדים היו במשמורת הזמנית של אמם והשמירה על שלוותם ויציבות חייהם חשובה יותר מאשר היענות לדרישת האב.
לכך התווספה העובדה כי משמורת משותפת יכולה להתקיים רק כשמערכת היחסים בין ההורים מאפשרת שיתוף פעולה ותקשורת – מה שעוד לא קורה במקרה הנוכחי.
לפיכך הדיינים הגיעו למסקנה כי טובת הילדים נכון להיום היא להיות במשמורת האם אך זאת לצד הסדרי שהות רחבים עם אביהם. בהתאם לכך נקבע כי הילדים ילונו אצל אביהם פעמיים בשבוע ובכל סוף שבוע שני.
- ב"כ האב: יגאל גולדשטיין, עו"ד לענייני משפחה
- ב"כ האם: עו"ד פזית שני
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
פסקי דין קשורים
קטגוריות
תגובות
- 1

לא הבנתי
לא הבנתי ? אם הילדים אצלו 2 לילות ואצלה 3 לילות..זה לא משותפת ? מה הקשר בין הכותרת למציאות ? מה רוצים שיעברו באמצע הלילה בין ההורים כדי שיהיה משותפת מלאה ? ומדוע לא מאשימים את האם (האישה המסכנה הקטנה) שהיא זו שמסרבת לתת לאבא לגדל את הילדים ? בגלל שהוא גבר ? איזו סיבה שבעולם יש לכך ?אני אסביר - בגלל ממורמרים כמוך, שבלי קשר לכלום מאשימים את האימא שהיא
מסרבת לתת לאבא לגדל את הילדים, אפילו שאין לכך כל רמז במה שנכתב והוחלט, ובמפורש אומרים שהוא עסוק במאבקי אגו ורק רוצה להפחית מזונות, אז בגלל גברים כמוך וכמו האבא שם, קבעו מה שקבעוצר לי, אני יודע קצת חשבון.
התגובה של 2 ל- 1 בכלל לא שייכת לעניין. בשבוע יש 7 לילות. מתוכם 2 לילות יכולים להיחשב כלילות של סופ"ש. אם, ע"פ פסק הדין, הילדים ישנו אצל האב כל סוף שבוע שני, הרי שהם יהיו אצל האב ב- 50% מסופי השבוע. נותרו בחשבון עוד 5 לילות בכל שבוע. אם, ע"פ פסק הדין, הילדים ישנו אצל האב 2 לילות, הרי שהם ישנו אצל האם 3 לילות. במילים אחרות: בכל 14 הלילות שבשבועיים, הילדים ישנו אצל האם 8 לילות ואצל האב 6 לילות. האין זו משמורת משותפת? או אולי אני טועה בחשבון?! או אולי אני ממורמר?! יש לי הרושם שאת תגובה 2 כתב האב הממורמר.מה עם 80% מהאימאות שמונעות ממשחקי כבוד???מעולם לא שמעתי מילה על זה
ל 3
אחרי ש2 טוען שאת 1 כתב האב הממורמר הטענה שלך כבר לא מקורית. מכל מקום קשה להשתחרר מהרושם שבזמן האחרון מתחזקת מגמה פמיניסטית פרוגרסיבית בבתי הדין הרבניים. כנראה שהמינויים החדשים זכו ל 'חינוך טוב' מבית מדרשם של הפמיניזם הרדיקלי.בתי הדין בשלהם, בבורותם, בבערותם ובהתנשאותם.
בתי דין שעבר זמנם.