- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 21976-11-14 חלפון ואח' נ' החברה הכלכלית לאשקלון בע"מ ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות אשקלון |
21976-11-14
22.2.2016 |
|
בפני הרשמת: הבכירה עידית כלפה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעים:: 1. עמוס חלפון 2. מריה חלפון |
הנתבעים:: 1. החברה הכלכלית לאשקלון בע"מ 2. סימן טוב נגר |
| פסק-דין | |
1.תביעה קטנה לתשלום עלויות בניית קירות תמך בין מגרש התובעים למגרש הנתבע 2 ובין מגרש התובעים לבין שטח ציבורי, המתוקצבים ע"י מדינת ישראל, מנהלת תנופה, לתשלום עבור מפוני גוש קטיף אשר בנו בתיהם במגרשים הייעודיים לכך.
למעשה, אין מחלוקת בין הצדדים באשר לחלק מהסכום הנתבע, בסך 18,016 ₪, אשר תוקצב בעבור הקיר הגובל בשטח הציבורי, והנתבעת 1 היתה נכונה להעביר סכום זה לידי התובעים, כפוף לחתימה על הטפסים המתאימים. מסיבה לא ברורה, לא צלח הליך החתימה, ואולם כאמור בנוגע לסכום זה אין בין הצדדים כל מחלוקת.
המחלוקת נטושה למעשה בין התובעים לבין הנתבע 2, שהינם שכנים אשר מגרשיהם גובלים, בשאלה למי מהם צריכה להשתלם העלות המתוקצבת בסך 18,903 ₪, בעבור בניית קיר תמך בין שני המגרשים, כאשר הנתבעת 1 אינה אלא צינור להעברת הכספים ואינה יכולה להביע עמדה במחלוקת. הנתבעת 1 אף הפקידה בקופת בית המשפט את מלוא הסכומים הנדרשים ממנה ע"י התובעים וממתינה בעניין להכרעת בית המשפט.
2.שורש המחלוקת נעוץ בכך שבעבר, עת בנה הנתבע 2 את ביתו הקים בגבול בין המגרשים קיר תמך, ולעמדתו על התובעים להשתתף עמו בעלויות הקיר, ומכאן כי הסך של 18,903 ₪ צריך להתחלק בינו לבין התובעים.
מנגד, טוענים התובעים, כי בעת שבנו את ביתם ביקשו לאשר טענת הנתבע 2 כי המדובר בקיר תמך העומד בדרישות ההנדסיות המחייבות, אולם המהנדס מטעמם הודיעם כי הקיר אינו עונה על הדרישות כאמור ועל כן לא ניתן לסמוך עליו כעל קיר תמך ויש לבנות קיר חלופי. התובעים פעלו כפי הנחיית המהנדס מטעמם ועל כן לעמדתם מלוא התקצוב צריך להיות משולם להם.
3.מאחר שהצדדים הניחו בפני בית המשפט עמדות מקצועיות מנוגדות בנוגע לשאלת ההצדקה שבבניית קיר תמך חלופי ע"י התובעים, מונה המהנדס מר יעקב דבדבני כמומחה מטעם בית המשפט לחוות דעתו בשאלה מקצועית זו.
בחוות דעת מנומקת, קבע המומחה כי אכן כפי טענת התובעים הקיר שנבנה ע"י הנתבע 2 אינו עונה לקריטריונים של קיר תומך ועל כן, במצב הדברים שנוצר נדרשה בניית הקיר התומך כפי שתוכנן ובוצע ע"י מהנדס התובעים.
4.לאחר קבלת חוות דעת המומחה נתבקשה עמדת הצדדים לאמור, ומסגרת תגובת הנתבע 2 שב הוא על טענותיו ללא התייחסות ממשית לקביעות ונימוקי חוות הדעת, ועתר לחקירת המומחה, ככל שלא תתקבל עמדתו ע"י בית המשפט.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
