- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 20964-05-16 אלקובי נ' נגאר
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות קריות |
20964-05-16
30.8.2016 |
|
בפני השופט: ד"ר שלמה מיכאל ארדמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: שמעון אלקובי |
נתבעים: מרואן נגאר |
| פסק דין | |
|
עניינה של התובענה הינו מכירתו של רכב אספנות מסוג וויליס שנת ייצור 1954 ע"י התובע לנתבע. אין חולק בין הצדדים כי תמורת העיסקה שנקבעה היתה העברה נגדית של רכב מסוג פולקסוואגן חיפושית ורכב מסוג שברולט מונטה קרלו וכן תוספת תשלום בסך 20,000 ₪. אין עוד חולק כי הרכבים הנגדיים אכן הועברו ע"י הנתבע לתובע וכן סך של 15,400 ₪ והויכוח שנותר הינו בגין הסך של 4,600 ₪ שאין חולק שלא הועבר וזאת בשל טענת הנתבע לאי תקינות רכב הוויליס.
לטענת התובע לא התחייב הוא למצבו המכני של הרכב הנמכר על ידו, והיתה לנתבע כל האפשרות לבדוק את הרכב בטרם רכש אותו וכי גם רכב החיפושית שנמסר לו לא היה תקין.
הנתבע לעומת זאת טוען כי סוכם על העברת רכב הויליס כשהוא תקין מכנית לנתבע ולכן אינו חייב בהשלמת סכום המכירה.
בבית המשפט הודה למעשה התובע כי "אם הרכב היה משופץ לחלוטין הייתי משאיר אותו אצלי", היינו כי התובע ידע שהרכב אינו תקין. בנוסף, הוסיף כי "דבר ידוע הוא כי כשרוכשים רכב כזה משפצים אותו". גרסה זו אינה מתיישבת עם גרסתו הראשונית של התובע ולפיה לא ידע על מצבו המכני של הרכב בטרם רכישתו.
חובת תום הלב במשא ומתן על פי סעיף 12 לחוק החוזים (חלק כללי), התשל"ג-1973, מחייבת לכל צד לעיסקה לגלות לצד שכנגד את כל העובדות המהותיות שיכולות להשפיע על החלטתו האם להתקשר בעיסקה ובאיזה מחיר. אי גילוי אותן עובדות יכול להחשב חוסר תום לב במשא ומתן, שמהווה אף הטעייה על פי סעיף 15 לאותו חוק ועוולת מצג שווא רשלני על פי פקודת הנזיקין (נוסח חדש) (ראה למשל: ע"א 7991/07 שמעון רפאלי נ' שמואל רזין ו-30 אח' (פורסם בנבו). בענייננו ברור הוא כי מצבו המכני של הרכב הינו עובדה חשובה היכולה להשליך על החלטתו של הנתבע האם להתקשר בעסקה, ובאיזה מחיר.
התובע אפוא לא עמד בחובתו על פי דיני החוזים, ולפיכך בצדק מבקש הנתבע לבטל את העסקה. בנסיבות האמורות על כל צד להשיב את מה שקיבל במסגרת העיסקה. לפיכך, אני דוחה את התביעה ומחייב את התובע לשלם לנתבע הוצאות משפט בסך 1,000 ₪.
ניתן היום, כ"ו אב תשע"ו, 30 אוגוסט 2016, בהעדר הצדדים.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
