- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 11347-06-16 ברק נ' פל טלווזיות וידאו 1985 בע"מ
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות פתח תקווה |
11347-06-16
13.12.2016 |
|
בפני הרשם: הבכיר איתי רגב |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: ברק אוהד |
נתבעת: פל טלווזיות וידאו 1985 בע"מ |
| פסק דין | |
|
לפני תביעה על סך 20,404 ₪ בה טוען התובע כי על הנתבעת לפצותו לאחר שהמשיכה לגבות ממנו תשלום גם לאחר שביקש לסיים את ההתקשרות בין הצדדים.
מן התביעה עולה כי התובע התקשר עם הנתבעת לקבלת שירותי ביטוח ותיקון מוצרים ולאחר עשרה חודשים הודיע לנתבעת על הכוונה לסיים ההתקשרות ביניהם. למרות זאת, המשיכה הנתבעת לחייבו.
התובע דורש כי יושבו לו סך 637 ₪ מתוך הסכום ששילם לנתבעת, ובנוסף – 3,000 ₪ ששולמו או שישולמו ביתר, 3,000 ₪ בגין הפרת החוקים הנקובים בכתב התביעה, 3,000 ₪ בגין עגמת נפש, 10,000 ₪ בקשר לפיצוי ללא הוכחת נזק והוצאות משפט בסך 1,404 ₪.
הנתבעת מאשר כי קיבלה את פנייתו של התובע לסיים את ההתקשרות ביניהם ומאשרת כי בשל טעות או תקלה נגבה מהתובע סך 1,100 ₪ ביתר. לטענתה לא קיבלה מהתובע כל הודעה נוספת, מלבד ההודעה הראשונה, כי התשלומים ממשיכים להגבות ממנו – ולו היה שב ופונה אליה במועד היתה פועלת מול חברת האשראי לוודא כי אכן הופסקה גביית התשלומים.
לטענת הנתבעת אין התביעה מידתית לנזקים שנגרמו לתובע וטוענת כי התקלה נעוצה בהתנהלות חברת האשראי ולא במחדליה.
שוכנעתי כי אכן, נפל פגם בהתנהלות הנתבעת, כהודאתה, וכי כתוצאה מפגם זה חויב התובע ביתר ועל הנתבעת להשיב לו חיוב יתר זה.
יחד עם זאת, לא שוכנעתי כי התובע יכול לרחוץ בנקיון כפיו. היה על התובע לשוב ולפנות לנתבעת ולחברת האשראי בטרם נקט בהליכים בבית המשפט וממילא היה עליו להמנע מהגשת תביעה שתשע-עשיריות ממנה מתבססות על דרישה כללית לפיצויים ורק מיעוטה מתייחס לנזקיו האמיתיים.
חוסר מידתיות זה רומז לכוונתו האמיתית של התובע – להתעשר על חשבונה של הנתבעת ותוך ניצול ההזדמנות שנקרתה לידיו בשל התקלה שנפלה בהתחשבנות בין הצדדים.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
