חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פרי פייד כארד בע"מ נ' רוגובוי

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
28543-01-16
8.4.2018
בפני סגנית נשיא:
סיגל רסלר-זכאי

- נגד -
תובעת:
פרי פייד כארד בע"מ
עו"ד יורם פלץ
נתבע:
אנדריי רוגובוי
עו"ד אופיר דיין
פסק דין
 

 

לפניי תביעה כספית ושטרית על סך 359,819 ₪.

 

התובעת עותרת לחיובו של הנתבע מכוח שטר חוב וכתב ערבות אישית עליהם חתם להבטחת חובותיה של חברה. לטענת הנתבע:- שטר החוב אינו תקין, החתימה על כתב הערבות האישית זויפה, התביעה ראשיתה במעשה מרמה ובניגוד למוסכם, לפיו יערוב לחובות העבר של החברה בלבד בכפוף להגדלת מסגרת האשראי ולרכישת ציוד חדש. הטענה היחידה אותה קבלתי היא כי התובעת הפרה את עסקת היסוד. בנסיבות אלו, דחיתי את התביעה.

 

ראשיתם של ההליכים בתיק הוצל"פ 5314441-01-5 במסגרתו, הוגשה על ידי פרי פייד כארד בע"מ, חברה פרטית העוסקת בייבוא, שיווק והפצה של מוצרי סלולר (להלן: "התובעת") בקשה לביצוע שטר חוב מיום 6.10.15 (להלן: "שטר החוב"), אשר בהתאם לנטען נחתם על ידי אנדריי רוגובוי (להלן: "הנתבע"), אשר ערב ביחד ולחוד עם מר רומן איזקסון לחובותיה של סמארט גאדג'ט מובייל (להלן: "החברה"). בהחלטתה של כב' הרשמת הבכירה ורדה שוורץ מיום 5.4.16, ניתנה לנתבע רשות להתגונן כנגד ביצוע השטר. בכתב תביעה מתוקן, הוסיפה התובעת עילת תביעה חוזית בשל ערבות והתחייבות אישית בלתי חוזרת עליה חתם הנתבע (להלן: "ערבות אישית").

 

(הציטוטים הם מפרוטוקול הדיון מיום 21.2.18, למעט אם צויין אחרת)

 

טענות התובעת

  1. הנתבע חתם על שטר החוב וערבות אישית, הכוללת התחייבות לתשלום כל המחאה אשר ימסור בגין התחייבויותיו וכן ערבות בגין חובות קיימים או כאלו שיתגבשו בעתיד לחברה.

     

  2. מטעם התובעת, הוגש תצהיר עדות ראשית של מנכ"ל ומנהל הכספים והשיווק של התובעת, מר שועלי, אשר הכיר את עובדות המקרה מידיעה אישית. לטענתו, החברה רכשה מהתובעת סחורות עבור שתי חנויות. תחילת ההתקשרות ביניהם, בהסכם שנחתם עם מר רומן איזקסון מיום 12.1.14, אשר חתם גם על ערבות אישית ושטר חוב. בראשית אוקטובר 2015 פנה מר איזקסון אל התובעת ועדכן כי צד ג' מעוניין להיכנס כשותף בעסקי החברה ובנסיבות אלו ייטול עליו גם כן אחריות לחובותיה. לשם כך, הגיעו הנתבע ומר איזקסון למשרדי התובעת.

     

  3. נכון לאותו מועד, עמד סך חובותיה של התובעת על סך של 312,339 ₪. "סוכם כי התובעת תסכים לאפשר רכישת סחורה נוספת והגדלת אשראי עד למסגרת של 500,000 ₪, ככל שהנתבע ייאות ליטול על עצמו אחריות לחובות הקיימים, ללא קשר לסחורה נוספת אשר תירכש על ידי החברה." – כך לגרסת התובעת. (סעיף 8 לתצהיר שועלי).

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>