- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
שני ואח' נ' פלד ואח'
|
ה"פ בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו |
17819-12-12
3.4.2013 |
|
בפני : אביגיל כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. דורון שני 2. צבי כהן 3. גיא אניש 4. נציגות הבית המש יורדי הים 1 הרצליה |
: 1. שמחה פלד 2. דוד שלוסברג 3. גיא גביש גבוביץ 4. חנית יטיב-איבי 5. מבני עופרים בע"מ 6. מינהל מקרקעי ישראל -ת"א |
| החלטה | |
החלטה
1.המבקשים הגישו תובענה בדרך של המרצת פתיחה וביקשו להצהיר כי:
"א)שטחי השירות / החדרים הטכניים בהם מחזיקים המשיבים 1 – 4 בקומת חניון הדיירים (חניון 2-) בנכס שברחוב יורדי הים 1 הרצליה, הידוע כגוש 6516 חלקה 21 מגרש 7 (להלן: "הבניין"), הינם רכוש משותף של כלל בעלי הדירות בבניין.
ב)הצמדת שטחי השירות / החדרים הטכניים לדירות המשיבים 1 – 4 – בטלה ומבוטלת.
ג)כפועל יוצא – להורות למשיבים 1 – 4 לפנות את שטחי השירות / החדרים הטכניים ולהשיב את החזקה בהם לידי ועד הדיירים של הבניין.
ד)כפועל יוצא – להורות על ביטול רישום הצמדת שטחי השירות / החדרים הטכניים לדירות המשיבים 1 – 4 הן בחוזי המכר של המשיבה 5 המתייחסים לדירות המשיבים 1 – 4 והן בחוזי החכירה שבין המשיבים 1 – 4 לבין המשיבה 6.
ה)ליתן כל סעד אחר כפי שימצא בית המשפט הנכבד לנכון".
2.נטען בין היתר, כי המשיבים 1-4 השתלטו על השטחים שלא כדין.
נטען, כי המשיבה 5 – החברה היזמית, פעלה שלא כדין כאשר אישרה הצמדה של שטחי שירות / חדרים טכניים לדירות המשיבים 1 – 4 ו/או מי מהם, וכי המשיבה 6 נהגה שלא כדין כאשר אישרה הצמדה של שטחי שירות / חדרים טכניים לדירות המשיבים 1- 4.
3.המשיבה 5 מבקשת להעביר התובענה לפסים של תביעה רגילה לאור תקנה 258 לתקסד"א.
נטען, כי אין מדובר במסכת עובדתית פשוטה אלא במסכת עובדתית הנפרשת על פני שנים ארוכות וכוללות גורמים רבים מעורבים.
צורפה לתובענה חוות דעת מקצועית, המעידה על המורכבות העובדתית בנושא הטעון הכרעה ויהיה צורך בהעדת עדים רבים ,בין אם על דרך הגשת תצהירי עדות ראשית ובין אם על דרך זימון עדים.
המשיב 2 מצטרף לבקשת המשיבה 5.
4.ב"כ המבקשים מתנגד לבקשה. סבור, כי מדובר בעניין פשוט ולא מורכב, שראוי לנהלו במסלול מהיר של המרצת הפתיחה.
5.לאחר שעיינתי בתובענה ובטענות הצדדים הגעתי למסקנה, כי יש לנהל התובענה בדרך של תביעה בסדר דין רגיל ולא בדרך של המרצת פתיחה, וזאת מהנימוקים שהועלו ע"י המשיבה 5.
מדובר במסכת עובדתית הנפרשת לאורך שנים רבות. יש לאפשר למשיבים – הנתבעים להתגונן כראוי ובכלל זה לנהל הליכים מקדמיים, להגיש חוות דעת מטעמם (וזאת לאחר שינוהלו הליכים מקדמיים). לבקש לזמן לעדות, גם מי שמסרב ליתן תצהיר עדות ראשית (כפוף כמובן לאישורו של בימ"ש) וכיוצ"ב.
העברת התביעה לפסים רגילים, אין משמעותה, השלכת התיק ל"ארץ גזרה" והנחתו במזכירות, אלא התיק ינוהל ויטופל אך בהליך המתאים.
6.לסיכום:
א)התובענה תועבר לפסים של תביעה אזרחית.
ב)כתב הגנה יוגש בתוך 30 יום מקבלת החלטה זו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
