- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
שלי נ' פנסוניק
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות טבריה |
8835-05-12
15.3.2013 |
|
בפני : רים נדאף |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מוטי שלי |
: יורוקום תקשורת דיגיטלית בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
1.ענייננו בטלוויזיה שנרכשה על ידי התובע מהנתבעת בחודש 5/2010 בעלות של 2,200 ₪, ונתגלתה בה תקלה בחודש 1/2012. הטלוויזיה נלקחה לתיקון אצל הנתבעת, ולאחר תקופה הודיעה לו הנתבעת כי המסך לא ניתן לתיקון, הציעו לו טלוויזיה חלופית משומשת והתובע לא הסכים וביקש טלוויזיה חדשה.
2.הנתבעת טוענת, כי היא ניסתה לרצות את התובע בכל דרך שהיא, והציעה לו מספר הצעות משפרות, אך הוא סירב לכולן, וכי על פי כתב האחריות אין היא מחויבת לספק לו טלוויזיה חלופית חדשה. הנתבעת טוענת כי על מנת להימנע מלהגיע למשפט, אף הציעו לו טלוויזיה בגודל 42 אינץ ללא עלות כספית נוספת, והתובע סירב להצעה על אף שהטלוויזיה המקורית שלו הייתה בגודל 32 אינץ בלבד.
3.היום התקיים בדיון בתיק בו נשמעו עדות התובע, עדות בעל החנות ממנו הוא רכש את הטלוויזיה, וכן עדות נציג הנתבעת.
4.אין מחלוקת שעברה שנה וחצי מאז רכישת הטלוויזיה ועד התקלה. אין עוד מחלוקת שהתקלה הייתה בלתי ניתנת לתיקון. המחלוקת היא בשאלה לאיזה סעד התובע זכאי בגין המצב שנוצר.
5.התובע לא הוכיח חובה של הנתבעת לספק לו טלוויזיה חדשה במקום זו שהתקלקלה. הדבר מקבל משנה תוקף לאור העובדה שהטלוויזיה שהתקלקלה הייתה בשימושו שלו ושל סבו במשך שנה וחצי עד התקלה, כך שבעת התקלה לא היה מדובר בטלוויזיה חדשה, אלא משומשת לכל דבר ועניין, ולכן התובע לא הוכיח שהוא זכאי לשיפור מצבו בעקבות אותה תקלה. כתב האחריות גם לא מראה חובה מטעם הנתבעת לספק לתובע טלוויזיה חדשה בעקבות תקלה בלתי ניתנת לתיקון.
6.גם עלה ספק באשר לתוקף האחריות שניתנה לטלוויזיה בעת הרכישה. בעל החנות העיד כי הייתה אחריות לשלוש שנים, אך בכתב האחריות שהגיש צוין מפורשות כי תקופת האחריות היא לשנה. טענת בעל החנות שהיה מבצע באותו מועד של הרכישה המעניק 3 שנות אחריות למסכים נותרה בגדר טענה לא מוכחת.
7.בהתחשב בכל האמור לעיל, וכן בהתחשב בניסיונות הנתבעת לרצות את התובע כפי שעולה מהעדויות והמסמכים, אני קובעת כי יש בסכום של 2,700 ₪ כדי להוות פיצוי הולם וראוי בנסיבות העניין.
7.לסיכום, אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע סך של 2,700 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 20/1/12 ועד יום התשלום בפועל, וכן הוצאות משפט בסך 300 ₪.
ניתן היום, ד' ניסן תשע"ג, 15 מרץ 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
