צ"א 41372-10-15 קחלון נ' מדינת ישראל
|
צ"א בית משפט השלום חיפה |
41372-10-15
13.2.2017 |
|
בפני השופטת: נסרין עדוי-ח'דר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקש: מאיר קחלון עו"ד שמואל רש ואח' |
המשיבה: מדינת ישראל |
| החלטה | |
בקשה מכוח הוראת סעיף 10 (ב) לחוק שמירת הסביבה החופית, התשס"ד- 2004 (להלן: חוק החופים), לביטול צו להסרת פגיעה בסביבה החופית, שהוצא למבנה הממוקם בחוף מכמורת ומשמש כמסעדה בשם "החוף השקט של כושי". המסעדה היא בעצם מבנה בשטח של כ- 60 מ"ר, הממוקם בגוש 10576 חלקה 18 הנמצאים בחוף הים מכמורת(להלן: המסעדה או המבנה).
המבקש, מר מאיר קחלון, מחזיק ומפעיל מאז שנת 1982 את המסעדה (יחד עם אשתו).
ביום 2.9.15 הוציאה המדינה- המשרד להגנת הסביבה (להלן: המדינה) צו להסרת הפגיעה בסביבה החופית למסעדה, בהתאם לסעיף 9 בחוק החופים (להלן: הצו).
הצו הורה על הסרת מבנה המסעדה, פינוי כל הציוד של המסעדה ונקיטת האמצעים הדרושים לשיקום הסביבה החופית והשבת המצב לקדמותו.
הרקע הנדרש לבקשה
בשנת 2004 הגישה המדינה כתב אישום נגד המבקשים בגין שימוש חורג ללא היתר ובניה בלתי חוקית במקרקעין ובמבנה (ת"פ 4161/04, בבית משפט השלום בחיפה, להלן יכונה הליך זה ההליך הראשון) לאחר שבמסגרת ההליך המשפטי הנ"ל הושגה הסכמה בין הצדדים כי עבירת הבנייה הנטענת התיישנה, ביקשה המדינה להמיר את כתב האישום לבקשה למתן צו להריסת מבנה לפי סעיף 212 לחוק התכנון והבניה, התשכ"ה-1965 (להלן: חוק התכנון והבנייה).
ביום 13.9.06 דחה בית משפט השלום (כב' השופט ד' פיש) את בקשת המדינה, בקובעו, בין היתר, כי בשנת 1982 עיריית חדרה מסרה את השטח למבקשים (כאשר הקרקע מעולם לא הייתה בבעלות העירייה אלא מנהל מקרקעי ישראל), ללא הסכם בכתב, ומאז הם מנהלים את הקיוסק, ולא קיים אינטרס ציבורי בהריסת הקיוסק וסילוק הנאשמים מהחוף. עוד ציין בית המשפט בהחלטתו, כי המבקשים מנהלים את החוף למופת, כי הם מהווים גורם חיובי הדואג לשמירה על האופי הציבורי של החוף.
על החלטה זו הגישה המדינה ערעור, וביום 5.2.07 דחה בית המשפט המחוזי בחיפה (כב' השופט ר' שפירא) את הערעור, בקובעו, בין היתר, כי משלא הוכיחה המדינה כי המסעדה מהווה מטרד וכי קיים אינטרס ציבורי בהריסתה וסילוק המבקשים מהחוף, אין מקום להתערב בהחלטה לפיה אין להיעתר לבקשה למתן צו הריסה.
חלפו כשבע שנים ללא פעולה של ממש מצד המדינה, ובשנת 2014 הגישה הוועדה המחוזית מחוז חיפה בקשה למתן צו להפסקת שימוש חורג (לפי סעיף 239 בחוק התכנון והבנייה) במבנה של המסעדה, בבית משפט השלום בחדרה (צ"א 43647-03-14, להלן יכונה ההליך הנ"ל בקשת הוועדה המחוזית).
כשנה וחצי לאחר מכן, בעת שמתנהל ההליך בבית משפט השלום בחדרה, הוציאה הרשות להגנת הסביבה צו להסרת הפגיעה בסביבה החופית למסעדה, וזאת ביום 2.9.15. בצו נטען כי הקיוסק נמצא במרחק של 30 מטר מקו החוף, כי הוא נבנה ללא היתר בנייה, וכי הוא גורם לפגיעה בסביבה החופית, בין היתר פוגע בנוף הפתוח, במערכת האקולוגית של חוף הים, ובזכות הציבור למעבר חופשי.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חזרה לתוצאות חיפוש >>