- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פש"ר 25986-06-12 נחום ואח' נ' כונס נכסים רשמי תל אביב
|
פש"ר בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו |
25986-06-12
14.12.2016 |
|
בפני השופט: דורון חסדאי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקש: איל נחום |
משיבים: 1. ערן קאופמן (מנהל מיוחד) 2. כונס נכסים רשמי תל אביב |
| החלטה | |
-
אציין כי חלק מטענותיו של החייב אינן מקובלות עליי.
-
כך למשל, ביצוע התשלום החודשי במקבצי תשלום אינו נהוג בהליך הפש"ר וישנה חשיבות לכך שהתשלום יועבר מדי חודש בחודשו לקופת הכינוס. שמירה על רצף התשלומים מסייעת לבעל התפקיד ולכנ"ר לעקוב אחר מצבו של החייב.
-
באשר לתמיכה (או הפסקתה) של החייב בבנו ומבלי להיכנס לשאלה האם הדבר מקובל בהליך אם לאו, הרי שחלק מחובות החייב בהליך הן ליידע את בעל התפקיד והכנ"ר באשר לכל שינוי במצבו של החייב. כמובן שיידוע זה צריך להיעשות גם לגבי סיוע בתשלום. בית המשפט לא יקבל טענה כי "החייב אינו תומך בו (בבנו, ד.ח.) עוד כלכלית ולכן לא היה על מה לדווח" – ההיפך הוא הנכון. מאחר והחייב לא מעניק סיוע כלכלי לבנו, לטענתו, הרי שיש לדבר השפעה ישירה על הכנסתו הפנויה של החייב, שיכולה להיות משולמת לטובת הנושים.
-
עוד טוען החייב כי אכן נטל ממעסיקו מפרעה חד פעמית בחודש ספטמבר על מנת להיערך לקראת חגי תשרי. גם כאן, נראה שהחייב לא הפנים את משמעותו של ההליך ואת האיסור על נטילת הלוואה (שכמוה כיצירת חובות חדשים בהליך) ולכל הפחות, היה על החייב ליידע את המנהל המיוחד באשר לנטילת ההלוואה וברי כי היה עליו לבקש את אישורו של בית המשפט לעניין זה. עוד אעיר כי טענות החייב על כך שהנהלת החשבונות במקום עבודתו "קטלגה בטעות את המפרעה" כהלוואה – הרי שלא הומצאו אסמכתאות ו/או אישורים לעניין ה"טעות" ולפיכך, איני מוצא לנכון לקבל טענה זו (מעבר להיבטים החוקיים של "קטלוג" שכזה והבעייתיות שעלולה להתעורר ממנו, אך זאת אשאיר לבדיקתן וסמכותן של רשויות המס) ובקשת החייב, היא בלבד, להפחית בחשיבותה של ההלוואה – אינה במקומה וראוי היה שלא להעלותה כלל, בעיקר נוכח כך שהחייב מאשר כי אכן נטל את סכום הכסף ממעסיקו ואין זה משנה מהי ה"כותרת" שתחת ראשה בחר החייב לעטר את סכום הכסף שהועבר אליו.
-
כך גם באשר לגילו של החייב (52) שאינו יכול לשמש אמתלה לזירוז מתן ההפטר בעניינו. נכון הדבר אף למשך הזמן שבו שוהה החייב בהליך, שעשוי לשמש אינדיקציה לקידום ההליך ואולם, אדגיש כי הדבר תלוי בהתנהלותו של החייב ובשיתוף הפעולה שלו עם בעל התפקיד והכנ"ר.
-
גם הטענה כי "הזמן שהחייב יוותר בהליך היא תקופה התואמת ואף מעבר לתקופה שנקבעה בהנחיות הכנ"ר ופסיקות ביהמ"ש הנכבד לסיומו של הליך פשיטת הרגל" אינה מדויקת בהרבה מובנים ובין היתר, אעיר כי תיק זה נפתח בטרם הרפורמה שהוביל הכנ"ר בספטמבר 2013 ובכל מקרה, כאמור, משך הזמן בהליך ייבחן תמיד בד בבד עם התנהלותו של החייב בהליך ולא במנותק ממנה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
