חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פרשנות הסכם פשרה ונוהלי בנק בקשר לעמלות

תאריך פרסום : 23/07/2007 | גרסת הדפסה
בש"א
בית המשפט המחוזי בתל - אביב יפו
17473-05
20/07/2007
בפני השופט:
ד"ר דרורה פלפל / ס. נשיא

- נגד -
התובע:
אלון ע. מהנדסים וקבלנים בע"מ
עו"ד ר' טורקלטאוב
הנתבע:
בנק לאומי לישראל בע"מ
עו"ד י' ליבוביץ' ועו"ד ר' אופיר
החלטה

א.         מהות הבקשה

המבקשת הינה חברה לעבודות בנין העוסקת בביצוע פרויקטים בין היתר בעבור משרד הבטחון וגופים ממשלתיים נוספים.

עפ"י האמור בבקשה ובכתב התביעה עד לחודש ינואר 2003 הבנק המשיב לא זיכה את לקוחותיו, וביניהם את המבקשת, בעמלה יחסית ששולמה על ידה לצורך הוצאת ערבות בנקאית מקורית, כשהערבות הבנקאית המקורית הוקטנה עוד לפני מועד פקיעתה.

אין בתובענה ובבקשה משום טענה כלפי גובה העמלה שהמשיב גובה, כמו שגם אין כל טענה כנגד גביית העמלה שנה מראש; אבל, לעמדת המבקשת  לא ייתכן שלא יוחזר תשלום אשר נגבה בעבור שירות, ושירות כזה לא ניתן בפועל, מאחר והערבות הוקטנה.

במהלך שנת 2003 הוכנס תיקון במערכת המחשוב של הבנק, כך שכיום זיכוי מעין זה נעשה באופן ממוחשב לחשבון הבנק מיד עם הקטנת הערבות.

המבקשת גורסת כי היה צורך לעשות זיכוי כאמור מלכתחילה.

משהדבר לא נעשה, לטענתה, הופר ההסכם שבין הצדדים, שהינו חוזה אחיד, ויש בכך משום קיפוח והטעיה של הלקוחות אשר היו זכאים לזיכוי שלא שולם להם בפועל.

מכאן התובענה והבקשה.

ב.         עובדות רלבנטיות

 

אקדמת מילין

הבקשה הוגשה מלכתחילה מכח הוראות הסעיף 16 ב' לחוק הבנקאות ( שירות ללקוח) התשמ"א - 1981 ומכח הוראת סעיף 35 ב' לחוק הגנת הצרכן התשמ"א - 1981.

בין לבין, נכנס לתוקף חוק תובענות ייצוגיות התשס"ו - 2006 (להלן:"החוק החדש" או "החוק")

לפי סעיף 45 לחוק הוא חל על הליכים תלויים ועומדים.

התחולה היא מיידית, ולטעמי אין צורך לתקן את כתבי בית הדין, אלא יש להתייחס לטענות העובדתיות המופיעות בהם ואשר הוכחו במשפט,  בשינויים המחויבים. ולהסיק מהן את המסקנות המשפטיות הרלבנטיות, אפילו אלה לא נכתבו מפורשות בבש"א. (ר' ע"א 4866/00 מדינת ישראל נ' חתמי לוידס, פ"ד נו(4), 433, 441; לעמדה שונה ר' ת.א. (ת"א) 1422/03 גרשוני נ' לאומי קארד ואח').

בד בבד אין הדבר רלבנטי במלואו לענייננו, מאחר ובסיכומים הסתמכה המבקשת רק על חוק הבנקאות (שירות ללקוח) ואילו מחוק הגנת הצרכן, נסוגה כבר בשלב קדם המשפט, באשר הוא מחריג במפורש בסעיף 39 לו את תחולתו מבנקים.

פירוט עובדות רלבנטיות

בבקשת האישור ובתצהיר התומך בה נזכרת ערבות אחת עליה מבוססת התביעה האישית. (ר' נספח א').

זו ערבות שהוצאה ביום 23.9.1999 ע"ס 193,710 לשנה, וביום 15.8.2000 הוקטנה לסכום של 87,061 ש"ח. (ר' נספח ב' לתצהיר נווה). עפ"י האמור בכתב ערבות זו, היא פקעה בתום שנה אחת.

במסגרת הסיכומים התייחסה המבקשת גם לערבות שבוטלה ופקעה כליל ולא רק הוקטנה (סעיף 2 שם) ברם ערבות זו אינה חלק מפרשת התביעה.

ביום 30.10.2001 הגיש הבנק כתב תביעה בסד"מ בתיק 4062/01 של בית משפט השלום בהרצליה נגד המבקשת. (ר' נספח א' לתגובה).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ