חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פרי נ' ארז רהיטים

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות חדרה
11630-02-10
12.9.2010
בפני :
נילי פלד

- נגד -
:
אסתר פרי
:
ארז רהיטים
פסק-דין

פסק דין

ב- 17/3/09 רכשה התובעת סלון בחנות הנתבע, ב- 9/10/09 פנתה לחנות בטענה כי נתגלו קרעים והתפוררויות בבד של הספות.

המוכרת הבטיחה כי בעל החנות, מר תורג'מן, יופיע בביתה, אך האחרון הופיע רק ב- 17/12/09, זאת לאחר שהתובעת שלחה פעמיים פקסים, ובהמשך גם מכתב בדואר רשום.

מר תורג'מן אמר כי ישלח רפד לתקן את הסלון, ולשאלתה אם התיקון יחזיק מעמד השיב, לדבריה, "מה חשבת שקנית סלון לכל החיים".

התובעת טוענת כי נקבע מועד להופעת הרפד בביתה ל- 24/12/09 היא לקחה יום חופש מעבודתה, אך הרפד לא הגיע, ומאז לא הצליחה להגיע להידברות עם מר תורג'מן והחליטה להגיש תביעה בדרישה לבטל את העסקה, וכך עשתה ב- 7/2/10.

מר תורג'מן בעל החנות, מעיד כי התובעת רכשה סלון מתצוגה בהנחה של 2000 ₪ והסלון סופק לביתה כשהוא שלם וללא פגם, עובדה שאיננה במחלוקת.

הוא אכן הגיע לביתה וראה את הסלון, והחליט כי מדובר בנזקים שנגרמו כתוצאה משימוש לא נכון בסלון, ואין מדובר בפגם בייצור.

למרות זאת, הציע לפנים משורת הדין לתקן את הסלון אך התובעת סירבה וביקשה לקבל סלון חדש.

התובעת מעידה כי היא נהגה לנקות את הספות בשואב אבק, ולא בשום דרך אחרת.

בביתה מתגוררים איתה ילדים שאחד מהם בוגר, ואחד בן 13 שנים, והשימוש בסלון הוא בישיבה או בשכיבה, ולא בשום דרך בלתי מקובלת העלולה לגרום נזק.

הנני מקבלת את גרסתה של התובעת במלואה.

מלכתחילה לא קיבלה התובעת שירות ראוי מן הנתבע ונאלצה לפנות שוב ושוב עד שהופיע בביתה למעלה מחודשיים לאחר שהתלוננה לראשונה, בהמשך אף קיבלה את הצעתו לנסות ולתקן את הסלון, אך הרפד לא הגיע, והיא נותרה עם נזקים שלא נגרמו כתוצאה משימוש בלתי סביר, אלא כנראה מאיכות ירודה של הבד.

הנני מורה איפא על ביטול העסקה הנני מחייבת את הנתבע לשלם לתובעת סך 4000 ₪ בתוספת ריבית והפרשי הצמדה ממרץ 2009 ועד ליום הפירעון, ועוד 100 ₪ הוצאות בתוספת ריבית והפרשי הצמדה מהיום ועד ליום הפירעון.

הסלון עומד לרשות הנתבע.

ניתן היום, ד' תשרי תשע"א, 12 ספטמבר 2010, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>