חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פר"ק 56559-02-16 י.י. אופנה בע"מ ואח' נ' א.קטי (1996) בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
פר"ק
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
56559-02-16
24.11.2016
בפני השופטת:
איריס לושי-עבודי

- נגד -
המבקש:
גד שילר (מפרק)
המשיב:
כונס נכסים רשמי תל אביב
החלטה
 

 

לאחר עיון בבקשה ובתגובות לא מצאתי לדון לעת הזו בבקשה לתשלום שכר הטרחה למנהל המיוחד על בסיס חישוב שכר עבודה שעת, וזאת מהטעמים הבאים:

 

  1. בהחלטת בית המשפט (כב' הנשיא אורנשטיין), מיום 26.7.2016, הורה בית המשפט למנהל המיוחד להגיש בקשה לפסיקת שכר המבוססת על אחת מהחלופות הקבועות בתקנות החברות (כללים בדבר מינוי כונס נכסים ומפרקים ושכרם), התשמ"א-1981 ובנוסף להגיש דיווח ביחס לכספים המצויים בקופת הפירוק.

     

    עד כה לא פעל המבקש כאמור, ומשלא עשה כן אינו יכול להמשיך ולעמוד על הבקשה.

     

  2. נראה כי הבקשה מקדימה את זמנה שכן טרם הסתיימה מלאכתו של המנהל המיוחד בתיק הפירוק. לאחר שיבחר בעל התפקיד ובהתאם לשיקול דעתו במנגנון קביעת שכר כקבוע בתקנות, היינו, שכר ניהול – תקנה 7, שכר מימוש – תקנה 8 או שכר חלוקה – תקנה 8א ויסבור כי אין בדרך זו תגמול ראוי בעניינו יעתור במסגרת הבקשה לשכר הטרחה לרכיבי תשלום נוספים, ואלו ישקלו בבוא העת.

     

  3. הדברים אף תואמים את עמדת הכנ"ר מיום 21.7.2016. לא כל שכן, תשובת המנהל המיוחד לעמדת הכנ"ר נעדרת פירוט בדבר כספי קופת הפירוק וכי לעניין זה הסתפק המנהל המיוחד באומרו: "יצוין כי לאחרונה התקבלו לקופת הפירוק כספים מ- 2 לקוחות של החברה, שיש בהם כדי לכסות את תשלום השכר לידי המבקש".

     

  4. כאמור ואף בהתעלם מעיתוי הגשת הבקשה, אין בתשובה זו כדי לספק לבית-המשפט תשתית מספקת לבקשה.

     

    5.לכך יש להוסיף, כי על פניו, נראה כי קיימת רתיעה מפסיקת שכר טירחה לפי תעריף שעתי (ראו והשוו: פר"ק (מחוזי י-ם) 34085-01-16 מניף שירותים פיננסיים בע"מ נ' עו"ד פיני יניב, כונס נכסים (ניתנה ביום, 1.11.2016); פר"ק (מחוזי ת"א) 11478-06-13 אי. די. בי חברה לאחזקות בע"מ נ' כונס הנכסים הרשמי (ניתנה ביום, 18.5.2014); ע"א 2046/10 עזבון המנוח משה שמש נ' רייכרט (ניתנה ביום, 23.5.2012)).

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>