פר"ק 1330-09 רן מט הנדסה ופרוייקטים בע"מ ואח' נ' איל דש יעוץ מבנים והשקעות בע"מ ואח'
|
פר"ק בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו |
1330-09
5.11.2015 |
|
בפני השופט: חגי ברנר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקש: עו"ד מאיר אלבוים - בתפקידו כמפרק חברת איל דש יעוץ מבנים והשקעות בע"מ (בפירוק) |
משיבים: 1. שי חימוב - רו"ח 2. דניס חיימוב 3. כונס הנכסים הרשמי |
| החלטה | |
מבוא
-
לפניי בקשה למתן הוראות מטעם המפרק של חברת איל דש יעוץ מבנים והשקעות בע"מ (בפירוק) (להלן: "החברה"). המפרק מבקש כי תבוטלנה פעולות שנעשו על ידי בעלי המניות ונושאי המשרה בחברה, הם המשיבים 1 ו- 2 (להלן: "המשיבים") כאשר זו היתה בפירוק מרצון, ואשר כל מטרתן היתה הברחת הנכס היחיד של החברה לידי המשיבים. במסגרת זו מבוקש להורות על ביטולו של הסכם מכר ללא תמורה מיום 1.8.2015 לפיו נמכרה למשיבים דירה שבבעלות החברה, וכן מבוקש להורות על ביטולן של הערת אזהרה מיום 16.5.2005 שנרשמה לטובת אימה של המשיבה 2, לאחר שזו כבר נפטרה, ושל הערת אזהרה מיום 18.8.2015, שנרשמה לטובת המשיבים על יסוד הסכם המכר ללא תמורה.
-
הבקשה הוגשה ביום 14.5.2015 והתשובה האחרונה לה הוגשה ביום 3.11.2015. בין לבין, ביום 2.8.2015 ניתנה על ידי החלטה בבקשה אחרת של המפרק, היא בקשה מס' 36, בה ביקש המפרק לחייב את המשיבים באחריות אישית לחובותיה של החברה לפי ס' 373 ו- 374 לפקודת החברות [נוסח חדש], התשמ"ג- 1983 (להלן: "הפקודה"). הנימוק המרכזי לאותה בקשה היה דומה לטעמיה של הבקשה הנוכחית, קרי, הטענה לפיה המשיבים מכרו שלא כדין וללא תמורה את הדירה שבבעלות החברה, להם עצמם, בעת שהחברה היתה נתונה בהליכי פירוק מרצון.
-
עיקר העובדות הדרושות לעניננו פורטו באותה החלטה מיום 2.8.2015, ואין לי אלא לחזור עליהן פעם נוספת.
-
המשיבים הם בני זוג, בעלי המניות והדירקטורים בחברה. הנכס היחידי של החברה הוא דירת מגורים ברח' דוד רזיאל 6 בהרצליה, המשמשת את המשיבים למגוריהם (להלן: "הדירה").
-
ביום 7.4.2005 חתם המשיב 1, בתפקידו כדירקטור בחברה, על תצהיר יכולת פרעון של החברה, תצהיר הנדרש על מנת שהחברה תוכל להכנס להליך של פירוק מרצון. בתצהיר זה הוא הצהיר כי בדק היטב את מצב עסקי החברה ובא לכלל דעה שיש בידיה לשלם את מלוא חובותיה, וזאת תוך 12 חודשים לאחר תחילת הפירוק. ביום 10.4.2005 כונסה אסיפה כללית של החברה, בהשתתפות המשיבים, בה הוחלט על פירוק מרצון של החברה החל באותו יום. המשיבה 2 היא שניהלה את הישיבה. המשיב 1 מונה למפרק החברה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חזרה לתוצאות חיפוש >>