חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ת.א. 36241/04

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
36241-04
5.2.2006
בפני :
סובל משה ת"א

- נגד -
:
1. גלייזנר רות מזל
2. גלייזנר מאיר

:
מטבחי שני (2000) תעשיות עץ בע"מ
פסק-דין

התביעה

1.         בתאריך 3.7.03, הזמינו התובעים מהנתבעת ריהוט לדירתם שכלל: ארון קיר, מיטה, שולחן, שידה, ארונית וכוננית לספרים, עפ"י תוכניות שסוכמו.

            התמורה הכוללת נקבעה לסך של 9,100 ש"ח. התובעים שלמו מקדמה של 4,000 ש"ח.

            כבר במהלך ביצוע העבודות נתגלו בין הצדדים חילוקי דיעות לאור טענות התובעים על ליקויים ואי התאמות בעבודות, שבסופו של דבר הודיעו התובעים לנתבעת על בטול ההזמנה.

            גם לאחר בטול העסקה הסכימו התובעים לחזור בהם מהבטול אם נגר ניטראלי יקבע כי הריהוט תואם את ההזמנה ובוצע באיכות נאותה.

            נגר מטעמם של התובעים בדק את הריהוט ומצא ליקויים, ולמרות זאת הסכימו התובעים לאפשר לנתבעת לתקן את הליקויים ולהתקין את הריהוט, ואולם הנתבעת לא נענתה בטענה שהריהוט תקין.

            עוד טוענים התובעים כי עבור אותו ריהוט שהזמינו אצל הנתבעת, עפ"י ההצעה הזולה ביותר שקבלו, יהיה עליהם לשלם לנגר אחר סך של 4,940 ש"ח מעבר לסכום שסוכם עם הנתבעת.

            עפ"י כתב התביעה תובעים התובעים את השבת המקדמה ששלמו, תשלום למומחה, התשלום שיהיה עליהם לשלם לנגר אחר וכן פיצויים בגין עגמת נפש והאחור באספקת הריהוט, ובסה"כ סך של 16,350 ש"ח.

            התביעה הוגשה בסדר דין מהיר.

ההגנה

2.         הנתבעת טענה כי התובע הרבה לבקר בנגרייה ולפקח על תהליכי הייצור של הריהוט, ולהציג דרישות לשינויים ולתוספות שמרביתן לא היו נחוצות.

            לטענת הנתבעת בוצעה העבודה כראוי ועפ"י ההזמנה ומכחישה כי הסכימה להנחה של 400 ש"ח והמחיר הכולל של ההזמנה היה 9,500 ש"ח כפי שעולה מטופס הזמנת העבודה.

            עוד נטען כי הנתבעת הייתה מוכנה וגם מוכנה כיום שמומחה ניטראלי יבדוק את הריהוט ומוכנה לקבל את פסיקתו. 

            יצוין כי נספח 13 לכתב התביעה, חוות דעתו של א. לוינשטין אין הוא קובע שיש חוסר התאמה בין הריהוט להזמנה או נזקים בגינם פסולה העבודה כולה, אלא ליקויים שאינם ניתנים לתיקון וגורמים לירידת ערך של הריהוט המצדיקים הפחתה במחיר בסך של 1,500 ש"ח.

            ליקויים אחרים שמצא, אם לא יתוקנו ע"י הנתבעת, יש להפחית את עלות תיקונם בסך של 1,000 ש"ח.

ההליכים בביהמ"ש

3.         מכתבי הטענות של הצדדים עלתה הסכמה למנות מומחה ובתאריך 20.6.04, פנה ב"כ התובעים ובקש כי ביהמ"ש ימנה מומחה כאמור.

            על הסכמתם חזרו ב"כ הצדדים בישיבה הראשונה מיום 13.7.04, לאחר שלא הצליחו, קודם לכן, להסכים על זהותו של המומחה.

            לצורך ביצוע הבדיקה ומתן חוות דעת מיניתי את מר עמנואל אורנבוך.

            בתאריך 15.8.04, המציא המומחה חוות דעת ראשונה, לאחר שבדק את הריהוט בנגריה וטרם שהורכבו בדירתם של התובעים. המומחה מצא אי דיוקים קלים בפורמייקה בגינם יש להפחית 5% ממחיר העסקה. המומחה אף קבע כי העבודה נעשתה מהחומרים הטובים בשוק, תואמים את ההזמנה ובוצעה בסטנדרט טוב בהשוואה לעבודות פורמייקה.

            בדיון מיום 28.9.04, הודיע ב"כ התובעים על הסכמה לקבל את העבודה, דהיינו לאפשר הרכבת הריהוט בדירתם של התובעים בשני תנאים: לאחר ההרכבה תיבדק העבודה ע"י המומחה, באם יטענו התובעים לליקויים באיכות ההרכבה וכן כי התיקונים שקבע המומחה בבדיקתו הראשונה אכן תוקנו.

            לאחר מכן יטענו הצדדים בקשר להוצאות ולעוגמת הנפש הנטענת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>