חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ת.א 202664/02

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
202664-02
20.6.2005
בפני :
חיים טובי

- נגד -
:
1. מלכי שושנה ורד
2. מלכי שמואל

עו"ד צ. שטיין
:
צמרת גן בע"מ
עו"ד י. סגל ואח'
פסק-דין

העובדות.

1.         התובעים, בני זוג, רכשו מהנתבעת דירה בת 4 חדרים הכוללת חדר על הגג בשטח של 22 מ"ר (להלן - "הדירה") על פי הסכם מכר מיום 27.12.99 (להלן - "ההסכם") והמפרט הטכני הנלווה לו.

2.         ביום 08.05.00 נמסרה הדירה לתובעים ובאותו מעמד נחתם פרוטוקול מסירה (נספח ד' לכתב התביעה) בו אישרו התובעים תקינות הדירה למעט מספר ליקויים שנמצאו בה.

            בו ביום, חתמו התובעים על מסמך נוסף (נספח א' לתצהיר נ/1) בו הינם מאשרים כי הנתבעת ביצעה תוספות למפרט הטכני - שעלותן 6,600 דולר - אותם קיבלו כפיצוי מוסכם, בגין אי ההתאמות וליקויים שונים הקיימים בדירה (להלן - "מסמך התוספות").

3.         בתביעה שבכאן, אשר הוגשה ביום 19.02.02, עתרו התובעים לחייב הנתבעת בפיצוי כספי בגין ליקויי הבנייה ואי ההתאמות שנתגלו בדירה, כמו גם בגין עוגמת הנפש וההוצאות שנגרמו להם.

4.         התביעה נסמכת על חוות דעת מומחה מיום 02.01.02 אשר נערכה מטעם טרמינל שירותי הנדסה בע"מ (להלן - "חוות דעת התובעים") על פיה, עלות תיקון הליקויים שנמצאו בדירה מגעת לסך של 92,818 ש"ח כולל מע"מ.

            ביום 05.09.02 עודכנה חוות דעת התובעים כך שעלות התיקונים הועמדה על סך של 104,320 ש"ח כולל מע"מ.

            התובעים עותרים, איפוא, בתביעתם לחייב הנתבעת בתשלום הסכום המעודכן בתוספת פיצוי בגין עוגמת נפש, הוצאות ושכ"ט עו"ד.

            התביעה הועמדה על סך כולל של 126,668 ש"ח.

            הנתבעת מצידה, הכחישה את הנטען בכתב התביעה וטענה כי התביעה הינה קנטרנית וטורדנית ומן הדין לדחותה.

5.         ביום 17.12.02 מינה ביהמ"ש מומחה מטעמו, המהנדס צבי רון (להלן - "המומחה") אשר בדק את הליקויים הנטענים והוציא מתחת ידו חוות דעת מיום 10.06.03 (להלן - "חוות דעת המומחה").

            המומחה בדק ומצא כי בדירה קיימים ליקויי בנייה, שמקורם בבנייה לקוייה ו/או בחוסרים, שעלות תיקונם מגעת לכדי סך 24,000 ש"ח לפני מע"מ.

            עוד קבע המומחה, כי במידה והתיקונים יבוצעו ע"י התובעים יש להוסיף לאומדן האמור 25%.

6.         בעקבות שאלות ההבהרה ששיגר ב"כ התובעים למומחה, הוציא זה האחרון מתחת ידו מסמך מיום 15.09.03 (נספח ל"ד לתצהיר ת/1), בו השיב המומחה לשאלות ההבהרה (להלן - "התשובות לשאלות ההבהרה").

טענות בעלי הדין.

7.         לטענת התובעים, חרף הבקשות החוזרות ונשנות, בכתב ובעל פה, לנתבעת לבצע את התיקונים כמתחייב מחוות דעת התובעים, התחמקה הנתבעת מביצועם בתואנות שוא.

            בשל כך - כך לתובעים - איבדה הנתבעת את זכותה לביצוע התיקונים בפועל והינה חייבת בתשלום מלוא הפיצוי הכספי, כאמור בחוות דעת המומחה.

8.         מנגד טענה הנתבעת, כי התובעים ובא כוחם, לא איפשרו לה לבצע את התיקונים הנדרשים וכי לא ניתנה לה הזדמנות נאותה לביצועם.

            בנסיבות אלה, טוענת הנתבעת, כי התובעים אינם זכאים לפיצוי כלשהו בגין הליקויים ולכל היותר הינם זכאים לפיצויים מופחתים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>