פס"ד בתביעה לפיצויים בגין נזקי גוף שנגרמו לתובעת בגין שני מעשי תקיפה שבוצעו בה בהיותה קטינה

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד
37784-01-16
2.6.2022
בפני סגנית הנשיאה:
השופטת בלהה טולקובסקי

- נגד -
התובעת:
פלונית
עו"ד י' וינברג ול' לנדו ואח
נתבעות:
1. מדינת ישראל ע"י עוה"ד ל' ליברמן ואח'
2. פלונית על ידי עוה"ד ד' ברנס
3. פלונית - ניתן פס"ד

פסק דין (גרסה מותרת לפרסום)

 

פרק א - מבוא

 

מהות התביעה, הצדדים והשתלשלות ההליכים

  1. מדובר בתביעה לפיצויים בגין נזקי גוף שעל פי הנטען נגרמו לתובעת בגין שני מעשי תקיפה שבוצעו בה בהיותה כבת 14 שנים על ידי נערות בנות גילה שאותן פגשה ביום שישי בערב בכיכר העיר. עוד נטען כי לאחר מעשי התקיפה האמורים, התובעת סבלה מהתעמרות ומסכת של התנכלויות מצד חברותיה לספסל הלימודים. לטענתה, הצוות החינוכי בבית-הספר שבו למדה התעלם ממצבה ולא סיפק לה הגנה ותמיכה ראויים מה שגרם לסבל מתמשך ולנכות פיזית ונפשית קשה שממנה היא סובלת.

 

וביתר פירוט:

 

  1. התובעת ילידת 1994, למדה במועדים הרלבנטיים בחטיבת הביניים (להלן: "בית הספר").

 

  1. ביום שישי בערב, ה - 23.1.2009, התובעת בילתה עם חברה במרכז העיר. בעקבות סכסוך וקטטה שפרצה בין התובעת וחברתה לבין קבוצת נערות אחרות, התובעת הותקפה על ידי הנתבעת 2 ונערות נוספות (להלן: "אירוע התקיפה הראשון").

 

שבוע לאחר מכן, ביום שישי ה - 1.2.2009, הנתבעות 2 ו - 3 תקפו את התובעת בגן הציבורי שבו שהתה, הפילו אותה ובעודה שוכבת על הרצפה בעטו בה בראש ובחלקי גוף אחרים, משכו בשערה כך שקצוות שיער נתלשה מראשה ואיימו עליה "שלא תפתח את מה שהיה..." (להלן: "אירוע התקיפה השני").

 

  1. הנתבעות 2 ו - 3, לא למדו בבית הספר שבו למדה התובעת ולא הייתה ביניהן כל היכרות מוקדמת.

 

  1. כנגד הנתבעות 2 ו - 3 הוגש כתב אישום לבית משפט לנוער בגין שני אירועי התקיפה (ת"פ  (נוער שלום ת"א) 1023-10 מפלג תביעות פליליות נוער נ' פלונית). הנתבעות 2 ו - 3 הודו בעובדות "כתב האישום המתוקן לצורך הסדר" וביום 17.4.2011 ניתן בעניינן  "גזר דין ללא הרשעה - גמר דין" (להלן :"כתב האישום המתוקן" ו - "גמר הדין", מוצג 8 בתיק המוצגים מטעם התובעת).

 

  1. הנתבעת 1 היא מדינת ישראל (להלן: "המדינה"). על פי הנטען, המדינה אחראית לנזקיה של התובעת בגין אחריותה השילוחית למעשי או מחדלי הצוות החינוכי בבית-הספר שלא מנע את אירועי ההתנכלות שהתובעת סבלה בבית-הספר ולא טיפל במצבה של התובעת בעקבות האירועים האמורים כמתחייב מהוראות חוזר מנכ"ל משרד החינוך.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>