חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עזרא נ' עלי ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות קריות
31748-12-11
21.2.2013
בפני :
פנינה לוקיץ'

- נגד -
:
אליהו עזרא
:
1. סעיד עלי
2. מוסך עלי סעיד

פסק-דין

פסק דין

התובע בתביעתו מבקש לחייב את הנתבע מס' 1 שהינו בעלים של מוסך בפיצויו בסך של 12,000 ₪ בגין נזקים שנגרמו לרכבו כתוצאה מכך שבמהלך נסיעה ברכב, נקרעה רצועה תזמון במנוע וכתוצאה מכך, נגרם נזק רב למנוע אשר עלות תיקונו הגיע לסך של 7,888 ש"ח ובנוסף נגרמו לתובע נזקים בגין אובדן ימי עבודה במשך 10 ימים שכן, לא יכול היה לעשות שימוש ברכבו המשמש לו ככלי עבודה וכן נגרמו לו הוצאות בגין עלויות נסיעה בתחבורה ציבורית למוסך.

תביעת התובע מבוססת על טענתו כי בסמוך לפני המועד בו הושבת הרכב כתוצאה מקריעת רצועת התזמון, בוצע לרכב טיפול 100000 שגרתי במוסך הנתבע, וזאת בהמשך לטיפול רגיל ושוטף שהיה מבצע התובע באותו מוסך. התובע מוסיף וטוען כי בין מועד הטיפול הנזכר ועד לקריעת רצועת התזמון, נסע הרכב כ- 10,000 קילומטר כאשר במהלך נסיעה, נעצר הרכב באופן פתאומי ומסוכן והתובע לא הצליח להניעו מחדש. התובע מוסיף כי מאותו מקום בו עצר הרכב, התקשר לנתבע הסביר לו את השתלשלות העניינים והנתבע לאחר ששמע את פרטי המקרה, ציין בפני התובע כי לאור מהות התקלה המסתמנת, עדיף כי יקח את רכבו למוסך מתמחה.

הנתבע אינו מכחיש כי רכבו של התובע טופל תקופה ארוכה במוסך שבניהולו, והוא אף הציג חשבוניות ויומני עבודה מהם עולה כי במהלך שנת 2010, בוצעו לרכב שלושה טיפולים ובמהלך שנת 2011, בוצע טיפול נוסף. לטענת הנתבע, המועד האחרון בו טופל הרכב במוסכו היה ביום 27.4.11 ובטיפול זה בוצע החלפת בלמים בלבד, ואין כל שחר לטענת התובע כי במועד סמוך כלשהו להגשת התביעה ולהשבתת רכבו בחודש 11/11, ביצע טיפול 100,000 הכולל החלפת רצועת תזמון.

הנתבע מפנה ליומני העבודה שברשותו שבהם מצוין כי החלפת רצועת תזמון אכן נעשתה על ידו אולם זאת ביום 17.8.10.

הנתבע טוען כי בהעדר סמיכות זמנים בין מועד החלפת רצועת התזמון ועד לקריעת הרצועה בחלוף יותר משנה ממועד ביצוע ההחלפה, אין ולא מתקיים קשר סיבתי בין הטיפולים במוסך לבין התקלה שארעה ברכב והתובע לא יכול להוכיח כי התקלה שתוקנה בחודש 11/11, קשורה בדרך כלשהי לטיפולים במוסך.

הנתבע מאשר כי התובע התקשר אליו ביום שנתקע הרכב אולם לטענתו, הוא לא סרב לקבל את הרכב לתיקון אלא רק ציין כי הוא עמוס ולפיכך לא יוכל להתחייב לתיקון מהיר, דבר שהכעיס את התובע אשר בחר לתקן את הרכב במוסך אחר.

במהלך הדיון בפני ומאחר ובכתב התביעה לא ציין התובע את המועד שבו לטענתו ביצע הנתבע טיפול 100,000 לרכב, נשאל התובע שאלה מפורשת בענין וציין כי החלפת רצועת התזמון, נעשתה על ידו במהלך החודשיים לפני שהרכב נתקע דהיינו, שהדבר צריך היה להיות בחודשים 9-10/11.

התובע עמד על טענתו כי כל המסמכים שמציג הנתבע דהיינו חשבוניות ויומני עבודה בהם מתועדים מועדי הטיפול ברכב, אינם מהימנים וכי מעולם לא נמסרה לו חשבונית המעידה על ביצוע איזה מהתיקונים.

לאחר עיון במלוא יומני העבודה שהציג הנתבע לרבות יומן הרציף לחודשים 9-10/11 אשר בחלקם הוצגו בפני במהלך הדיון וחלקם בהמשך לאותו דיון ובהתאם להחלטתי, אני דוחה את טענת התובע כי מדובר ביומני עבודה בלתי מהימנים שכן, ניתן לראות בהם שקיים תיעוד רציף של רכבים הנכנסים למוסך תוך ציון פרטים מספקים באשר לאפשרות זיהוי הרכבים, ואף מצוין מס' החשבונית או הקבלה שהוצאה בתום הטיפול וניתן לראות כי קיים רצף במספרים אלו, דבר המעיד על כך כי אכן מדובר ברישום מהימן.

אמנם נכון כי לא ניתן לשלול את האפשרות שרכב נכנס וטופל במוסך מבלי שנערך רישום לגביו, אולם העובדה שהנתבע הציג רישום ביחס למספר מועדים בהם נכנס רכב התובע לתיקון ואין ביומנים רישום כזה בחודשים 9-10/11, אני סבורה כי הנטל על התובע להוכיח טענתו כי באחד מחודשים אלו בוצע טיפול ב 100,000 לרכב והתובע לא עמד בנטל להוכיח עובדה זו. יתרה מכך, מרישומי הנתבע עולה כי בעת ביצוע החלפת רצועת התזמון, מד האוץ ברכב עמד על 115,000 (ראה בהזמנת התיקון אשר צורפה לאחר הדיון) ולפיכך, ככל שהתובע ביקש להוכיח כי נדרש טיפול 100,000 נוסף בחודשים 9-10/11, היה עליו לכל הפחות להוכיח כי מאז מועד הטיפול הקודם, גמע הרכב עוד 100,000 קילומטר, דבר שלא נעשה אפילו ניסיון להוכיחו בבדל ראיה.

מועד ביצוע החלפת רצועת התזמון הינו פרט מהותי ביותר בתביעה שכן, באם אכן כטענת הנתבע אשר לא נסתרה בראיה מספקת החלפת הרצועה בוצעה יותר משנה לפני שהרכב נתקע, אזי קשה למצוא קשר סיבתי ולו בדוחק בין קריעת רצועת הטיימינג במועד שארע (אשר גם הוא לא ננקב על ידי התובע במדויק), לבין החלפת הרצועה יותר משנה קודם לכן.

התובע לא תמך את תביעתו בחוות דעת ממנה ניתן ללמוד על קיומו של קשר בין הארועים.

משכך, אני דוחה את התביעה ומחייבת את התובע בהוצאות הנתבע בסך של 300 ₪ סכום אשר ישולם בתוך 30 יום שאם לא כן ישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד למועד התשלום בפועל.

ניתן היום, י"א אדר תשע"ג, 21 פברואר 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>