חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עופרה חמו נ' ספקיורטי המוקד המרכזי ואח'

: | גרסת הדפסה
תע"א
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
10613-09
14.9.2011
בפני :
אופירה דגן-טוכמכר

- נגד -
:
עופרה חמו
:
1. ספקיורטי המוקד המרכזי
2. גולדאספקט יחסי ציבור ותקשורת
3. דוד ספקטור
4. רחלי גולדבלט

פסק-דין

פסק דין

התובעת עבדה בנתבעת 1 ולאחר מכן בנתבעת 2 ותביעתה נוגעת לפיצויי פיטורים ולזכויות שונות בגין העסקתה בכל אחת משתי החברות. עיקר המחלוקת שבין הצדדים נוגעת לשאלה האם היה רצף בהעסקתה של התובעת בשתי החברות או שמא מדובר בתקופות העסקה נפרדות, כיצד הסתיימה כל אחת מהתקופות (פיטורים/התפטרות) והאם ניתן להרים את מסך ההתאגדות ולחייב את הנתבעים 3-4 בתשלומים שיוטלו על נתבעות 1-2.

עיקר העובדות הצריכות לעניין

התובעת החלה לעבוד בנתבעת 1 באוגוסט 2002.

הנתבעת 1 היא חברה שעיסוקה במתן שירותי שמירה ואבטחה. התובעת מילאה בה תפקידים שונים בתחום השיווק והגביה, ובנוסף לכך עבדה כמוקדנית (סעיף 44 לתצהיר התובעת).

הנתבע 3 הוא בעל שליטה בנתבעת 1 וזאת מכח היותו בעל מניות בחברת זיוה ודב ספקטור בע"מ, שהיא בעלת השליטה בנתבעת 1. אין חולק כי בחלק מהמועדים הרלוונטיים לכתב האישום היה הנתבע 3 גם מנהל פעיל בנתבעת 1.

להשלמת התמונה אציין כי בתקופה קודמת לזו הרלוונטית לכתב התביעה דנן, התובעת עבדה בנתבעת 1 (וקודם לכן בחברות אבטחה אחרות שהנתבע 3 קשור אליהן, ואולם היא פוטרה מעבודתה בשנת 1997 ולמשך מספר שנים עבדה במקום אחר אחר. בשנת 2002, ביזמתה, התובעת יצרה קשר עם הנתבע 3 וביקשה לשוב לעבודה בנתבעת 1. התובעת נקלטה שוב לעבודה בנתבעת 1 בחודש אוגוסט 2002.

בשנת 2004 נחתם הסכם להעברת הפעילות של הנתבעת 1 לחברת אבטחה אחרת, "מוקד אמון", והנתבעת 1 הפסיקה למעשה את פעילותה במתן שירותי שמירה. מרבית העובדים הועברו להיות עובדי "מוקד אמון", ואולם חלקם, ביניהם התובעת, נותרו עובדים של הנתבעת 1 לצורך השלמת העברת הפעילות ומתן שירות למספר מצומצם של לקוחות של הנתבעת.

על אף העברת הפעילות ל"מוקד אמון", הנתבעת 1 לא פורקה, ובמשך השנים היא צד להליכים משפטיים מסוגים שונים, לרבות הליכים שהיא מנהלת כתובעת, כנגד "מוקד אמון". עוד נזכיר בהקשר זה כי הנתבעת 1 אף נתבעה על ידי עובדיה בהליכים שונים, כאשר מי שהעיד באותם הליכים, היתה התובעת, אשר הציגה את עצמה כמנהלת האבטחה בחברה.

מכל מקום, ביום 1/8/07 החלה התובעת לעבוד בנתבעת 2 שהיא חברה למתן שירותי יחסי ציבור ופרסום. המדובר בחברה שהוקמה בשנת 2005 על ידי הנתבע 3 והנתבעת 4.

התובעת סיימה את עבודתה בנתבעת 2 ביום 4/8/09. נסיבות סיום העסקתה נתונות במחלוקת בית הצדדים.

התביעה נגד הנתבעת 1

לטענת התובעת היא זכאית לפיצויי פיטורים ולזכויות נוספות בגין תקופת עבודתה בנתבעת 1, אליהן נתייחס להלן:

האם מדובר בתקופת עבודה אחת או בשתי תקופות נפרדות, והאם התובעת זכאית לפיצוי פיטורים מהנתבעת 1

כפי שעולה מתאור העובדות, עבודתה של התובעת במשרדי נתבעת 1 הסתיימה בסמוך לתחילת עבודתה במשרדי הנתבעת 2.

המדובר בשתי חברות שתחום עיסוקן שונה בתכלית, המשרדים של כל אחת מהחברות ממוקמים במקום אחר, וההרכב האנושי של העובדים בכל אחת מהחברות גם הוא שונה בתכלית (פרט לתובעת ולנתבע 3). הנתבעת 1 נשלטה על ידי הנתבע 3 ובני משפחתו ואילו הנתבעת 4 נשלטת על ידי הנתבע 3 והנתבעת 4. יאמר מיד כי גם התובעת לא סברה בזמן אמת כי יש זיקה בין שתי תקופות ההעסקה, ובתצהירה היא טוענת כי בעת שעבדה בנתבעת 2 התקיימו שיחות בינה לבין הנתבע 3 בדבר הסדרת זכויותיה הכספיות בגין תקופת עבודתה בנתבעת 1 (ראה סעיפים 63-64 לתצהירה).

על רקע האמור לעיל, אינני רואה כל דרך לראות את הנתבעות 1 ו- 2 כמקום עבודה אחד ואני קובעת כי מדובר בשני מעבידים שונים, אשר העסיקו את התובעת בזה אחר זה.

לא מן הנמנע כי המוטיבציה של הנתבע 3 להעסיק את התובעת בנתבעת 2, היתה קשורה לכך שנדרש סיועה של התובעת לצורך הליכים משפטיים שונים שבהם היתה מעורבת הנתבעת 1, כמו גם הרצון לדחות את גמר החשבון איתה בגין תקופת עבודתה בנתבעת 1, ואולם אין בכך כדי ליצור רצף של העסקה. ובפרט כאשר לנתבעת 4, שהיא הבעלים בנתבעת 2 אין כל זיקה לתקופת העסקתה של התובעת בנתבעת 1.

בנסיבות שתוארו לעיל, עבודתה של התובעת בנתבעת 1 הסתיימה ללא מכתב התפטרות וללא מכתב פיטורים, בכך שהתובעת "עברה" לעבוד בנתבעת 2, שהיא כאמור מעביד אחר.

בנסיבות העניין, יש לבחון את נסיבות סיום ההעסקה, על מנת לקבוע האם סיום ההעסקה היתה ביזמת התובעת או ביזמת הנתבעת 1.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>