חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עבאהרה נ' להב ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות חדרה
10297-11-09
28.4.2010
בפני :
נילי פלד

- נגד -
:
שאקר עבאהרה
:
1. נתן להב
2. כלל חברה לביטוח בע"מ

פסק-דין

פסק דין

התובע נהג מכוניתו בכביש העולה מכביש 4 לזיכרון יעקב, והתקרב לצומת פנייה ימינה לכיוון מעין צבי.

הנתבע הגיע אל הצומת, מימין, ובכיוון נסיעתו מוצב תמרור עצור.

התובע טוען כי הוא התכוון להמשיך ישר, מקום שהכביש הינו בעקומה חדה למדי שמאלה, כפי שהוא עושה כל יום בדרכו לעבודה, במלון מימון.

כאשר היה כבר קרוב אל הצומת, יצא הנתבע אל הצומת ופגע במכוניתו בחלק הקדמי ימני.

מכוניתו של הנתבע נפגעה באורח קל יחסית, בלוחית הזיהוי.

הנתבע טוען כי הוא הגיע אכן לצומת, בכוונה לפנות שמאלה, עצר עצירה מלאה ליד שלט עצור, ראה את מכונית התובע מתקרבת בנתיב הימני, המסומן לפנייה ימינה, וכן הבחין באיתות ימינה ברכב התובע. כיוון שכך התקדם הנתבע אל הצומת, ואז לפתע סטה התובע מהנתיב הימני שמאלה, וארע כאמור המפגש התאונתי.

התובע מכחיש מכל וכל כי אותת ימינה וכי היה בנתיב הימני. הנתבע מאשר כי הדרך ההגיונית למקום עבודתו של התובע מלון מימון, הינה בהמשך הדרך ישר ולא ימינה.

בין הצדדים יש ויכוח בשאלה האם התובע התלונן בפני הנתבע כי הוא חש ברע ומבקש להזמין אמבולנס, כטענת התובע.

הנתבע טוען כי התובע התעקש להזמין ניידת משטרה, והוא הנתבע התקשר למשטרה והתובע אמר לשוטר שאיננו מבקש אמבולנס אלא מבקש שניידת משטרה תגיע.

לאחר מכן הגיע התובע לבדיקה בבית חולים, וכך נפתחה חקירת משטרה.

אני מוכנה בנקודה זו לקבל את גרסתו של הנתבע כי התובע התעקש על הזמנת ניידת דווקא, ויש בכך כדי ללמד כי הוא חש בטוח בגרסתו כי הנתבע הוא זה אשר אשם בתאונה.

לגופו של עניין, הנני מקבלת את גירסת התובע כי לא הייתה לו שום סיבה לפנות ימינה, ואם בהיסח הדעת לא שמר על נתיב הנסיעה ישר , לא מתקבל על דעתי כי גם אותת ימינה.

יתכן כי היה רכב שנסע לפניו ואותת ימינה, והנתבע ראה את אותו רכב ולא שם לב לרכב התובע המתקדם ישר.

הנני מוצאת את הנתבע אחראי לגרם התאונה ומחייבת את הנתבעים לשלם לתובע סך 7160 ₪ בתוספת ריבית והפרשי הצמדה מאוגוסט 2009 ועד ליום הפירעון, ועוד 100 ₪ הוצאות בתוספת ריבית והפרשי הצמדה מהיום ועד ליום הפירעון.

ניתן היום, י"ד אייר תש"ע, 28 אפריל 2010, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>