ע"א 2434-12-13 תמיר נ' ישר - אובוז נכסים ואחזקות בע"מ
|
ע"א בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו בשבתו כבית משפט לערעורים אזרחיים |
2434-12-13
28.10.2014 |
|
בפני השופטת: אביגיל כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
[התובע]: דורון תמיר עו"ד יוסי שטרית |
[הנתבעת]: ישר אובוז נכסים ואחזקות בע"מ עו"ד אובוז |
| פסק דין | |
1. לפני ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בתל אביב (כב' השופט עזריה אלקלעי) מיום 14/10/13 בתא"מ 2524-08-12.
2. התובע הגיש בבית משפט קמא תביעה על סך 75,000 ₪ בגין משלוח 71 דברי פרסומת לתובע בניגוד להוראות סעיף 30 א' לחוק התקשורת (בזק ושירותים) התשמ"ב – 1982 (להלן: "החוק").
3. לאחר שמיעת עדויות, לרבות עדויות מומחים, קיבל בית המשפט את טענות התובע ולפיהן, המתחם "tamir.co.il" הוא בבעלות חברה אשר התובע הוא איש הקשר שלה והוא המשתמש בתיבות הדואר אליהן נשלחו דברי הדואר במחשב אליו הגיע הדואר.
כמו כן קיבל את הטענה ולפיה מדובר ב"דבר פרסומת" כמשמעותו בחוק וכי אין מדובר ב"הודעה מותרת" כמשמעותה בסעיף 30 א' (ב) לחוק.
בית המשפט מצא, כי התנהלות התובע אינה תמת לב במובן זה שלתובע יש מספר רב מאוד של תיבות דואר, תוך יצירת הגדרה "catch all" אשר מובילה לכך ש"דואר הזבל" שהוא מקבל גדול באופן משמעותי מהמקובל אצל אדם מן היישוב, כמו כן לא ביקש מהנתבעת להסיר את שמו מרשימת הנמענים ועל כן הופחת הפיצוי הסטטוטורי לסך כולל של 10,000 ₪ בגין כל ראשי הנזק.
בית משפט קמא לא פסק הוצאות.
4. ענייננו בערעור בסוגיית גובה הפיצוי.
השאלה המרכזית היא: האם כאשר בית משפט פוסק פיצוי לפי החוק, עליו להפחית סכום הפיצוי למי שהוא בעל מספר תיבות דואר או למי שלא מסיר את עצמו מרשימות תפוצה? והאם ניתן לראות את מי שהוא בעלים של מספר תיבות דואר או את מי שלא מסיר עצמו מרשימות תפוצה, כתובע שאינו תם לב ועל כן יש לפסוק לו סכום פיצוי מופחת.
5. הערעור הוגש בחודש דצמבר 2013, ובית משפט קמא איזכר בפסק דינו, (סעיפים 123 – 125) פסיקה של בית משפט שלום / בית משפט לתביעות קטנות, שניתנה בסוגיות דומות.
בין היתר הסתמך על פסק דין שניתן בבית משפט לתביעות קטנות בת.א. 55492-08-10 אילן חזני נ' גו 443 בע"מ שם נדחתה תביעת עו"ד חזני - התובע לאחר שנקבע, כי התנהלותו אינה תמת לב.
פסק דין זה בוטל לאחר שהצדדים הגיעו להסכמה לבטלו בבית המשפט המחוזי.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|