- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
סברה נ' משטרת ישראל/ לשכת תביעות תעבורה צפת
|
המ"ש בית משפט השלום לתעבורה בצפת |
2266-03-11
14.6.2011 |
|
בפני : דלית שרון-גרין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: יחיא סברה ע"י ב"כ עו"ד דבאח |
: משטרת ישראל/ לשכת תביעות תעבורה צפת |
| החלטה | |
החלטה
בתאריך 9.3.11 הגיש המבקש בקשה להארכת מועד להשפט. מדובר בדוח בגין אי ציות לאור אדום ברמזור. מהבקשה עולה כי המבקש מעוניין להסב את הדוח על שם אשתו, באשר לדבריהם היא נהגה ברכב במועד העבירה. עוד עולה מהבקשה, כי הקנס שולם. המבקש הינו תושב מסעדה.
ביום 12.4.11 הודיעה התביעה כי היא מתנגדת לבקשה, לאור העובדה שהעבירה בוצעה בירושלים, מחוץ לתחומי הסמכות המקומית של בית משפט זה.
בו ביום ניתנה החלטתי, לפיה יש להגיש את הבקשה לבית המשפט שלו נתונה סמכות השפוט בהתאם למקום ביצוע העבירה, דהיינו, ירושלים.
כעת, הגיש ב"כ המבקש "תגובה להחלטת ביהמ"ש מיום 12.4.11". ב"תגובתו" זו, עורר, למעשה, המבקש על החלטתי, וזאת משום שלדעתו ניתן להגיש בקשה להארכת מועד להשפט בכל בית משפט בארץ, לא כל שכן, שעה שהמבקש מתגורר במסעדה, שהינה בתחום סמכותו המקומית של בימ"ש זה.
לתמיכת טענתו צירף את החלטתה של כב' השופטת במביליה-אינשטיין, שמחקה את בקשתו המקורית, אשר הוגשה בבית משפט השלום לתעבורה בנצרת, מחוסר סמכות מקומית, וקבעה כי הסמכות נתונה, בהתאם לחוק סדר הדין הפלילי, באופן מקביל לבתי המשפט לתעבורה בירושלים ובצפת.
כתבי אישום בתעבורה, מוגשים כדבר שבשגרה, לבית המשפט שבתחום סמכותו המקומית בוצעה העבירה.
לו דנתי בבקשה, וקיבלתי אותה, משמעות הדבר היתה כי כתב האישום יוגש, לאור החלטתי, בבית משפט השלום בירושלים.
כך מבין גם ב"כ המבקש, כעולה מן הסיפא של "תגובתו".
אין בקשה מסוג זה דומה לבקשה לבטול פסילה מנהלית. ראשית, הפסיקה איננה אחידה אף לגבי בקשות לבטול פסילה מנהלית. גישה אחת מאפשרת הגשת בקשות כאלה אך ורק בתחום הסמכות המקומית, בהתאם לבצוע העבירה, וגישה שניה מתירה דיון גם בהתאם לסמכות המקומית הנגזרת ממקום מגורי המבקש.
עיקר השוני בין שני סוגי הבקשות נעוץ בדחיפותה של בקשה לבטול פסילה מנהלית ובצורך לקיים בה דיון במעמד הצדדים, ואם יש הצדקה בבסיס הגישה השניה, הריהי נובעת מהבדלים מהותיים אלה.
בקשה להארכת מועד להשפט איננה מסוג הבקשות הדחופות ואין היא מחייבת קיום דיון במעמד הצדדים, אם תתקבל יוגש כתב האישום בהתאם לסמכות המקומית התואמת את מקום בצוע העבירה.
לאור הגישות השונות בענין בקשות בהולות, ומקל וחומר בהעדר דחיפות, שעה שאם תתקבל הבקשה, משמעות הדבר הינה כי כתב האישום יוגש בבית משפט אחר, ראוי בעייני כי בית המשפט שידון בעבירה לגופה בסופו של יום, יהא זה שיתן את ההחלטה בדבר הארכת המועד להשפט.
בהגשת בקשה מסוג זה, בבית המשפט שלו נתונה הסמכות המקומית הנובעת ממקום ביצוע העבירה, אין כדי לפגוע במבקש או לגרום לו עיוות דין כלשהו.
מכל מקום, החלטתי בבקשה זו כבר ניתנה, כאמור לעיל ביום 12.4.11. אין בחוק הליך המסדיר עיון חוזר בהחלטה מסוג זה, או ב"תגובת" המבקש להחלטה.
אשר על כן, אני מוחקת את הבקשה.
ניתנה היום, י"ב סיון תשע"א, 14 יוני 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
