- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
נתן ואח' נ' י. זאבי תשתיות ופיתוח הצפון בע"מ ואח'
|
תא"ק בית משפט השלום תל אביב - יפו |
27816-06-10
29.6.2010 |
|
בפני : דן מור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. יוחאי נתן 2. רוטן מהנדסים בניה ותשתיות בע"מ |
: 1. י. זאבי תשתיות ופיתוח הצפון בע"מ 2. רשות שדות התעופה |
| החלטה | |
החלטה
במסגרת תובענה כספית ובקשה לצו מניעה וצו עשה, הוגשה בקשה לסעד זמני לצו מניעה וצו עשה. בתאריך 15.6.10 דנתי בבקשה, במעמד צד אחד, ולא מצאתי מקום למתן צו ארעי. בינתיים הגישו שתי המשיבות תגובות מטעמן, ובהתאם לאמור בהן, בית המשפט הציע לב"כ המבקשים לחזור בו מהבקשות, ולמעשה, בכפוף להבהרה שביקש ב"כ המבקשים מהמשיבה 1, הוא מסכים לחזור בו מהבקשות.
ממילא היה מקום לדחות את הבקשות, הן בגין אי התייצבותו של המצהיר להחקר על תצהירו, והשעה כעת 13:00 בעוד שהדיון נקבע לשעה 12:30, והן לגופו של ענין, כאשר מדובר בתביעה שעשויה להיות מכוסה בפיצוי כספי. לאחר שעיינתי בתגובות נחה דעתי כי מדובר בסכסוך כספי בין המשיבה 1 ובין המבקשים. כדי למנוע נזק כספי כבד מהמשיבה 2, רשות שדות התעופה והמשיבה 1, שהמבקשת היא קבלן משנה שלה, כשהמשיבה 1 מחוייבת כלפי המשיבה 2 לסיים עבודה בתחום רשות שדות התעופה, הרי ברור שיש להשאיר את ברור הטענות ההדדיות של המבקשים ושל המשיבה 1, לתביעה העיקרית ואין מקום לצוות ולשנות את המצב כפי שהוא היום.
היענות לבקשה, הוצאת העובדים והמתקן מהמקום, יביא לעיכוב בביצוע העבודה, ובסיומו של יום, לנזק שיגולגל דווקא על המבקשים.
לאור כל זאת, הבקשות נמחקות.
בית המשפט רשם בפניו את הצהרת ב"כ המשיבות שהעבודה אמורה להסתיים תוך שבועיים-שלושה ואולי מספר ימים נוספים, לפי המצב בשטח, ולאחר מכן אין כל מניעה מבחינת שתי המשיבות כי העובדים של המבקשות והציוד, דהיינו המבנים שהביאו המבקשים לשטח, יוחזרו לידי המבקשים, במצבם כפי שהוא היום, פרט לחפצים או למתקנים של המשיבה שיפורקו על ידי נציגי המשיבה 1.
לאור הצהרתו של ב"כ המשיבה 2, שאין לו כל עמדה וטענה לגבי אותם עובדים או מבנה, או מבנים, נשוא הבקשה ושאין לו כל התנגדות כי עם סיום הפרוייקט כאמור לעיל יוחזרו אותם מבנים לידי המבקשים, והעובדים של המבקשים יסיימו שם את עבודתם, המשיבה 2, שהיא הנתבעת 2, נמחקת בהסכמת ב"כ המבקשים, התובעים, מהתובענה, ההליך העיקרי בתיק זה.
נותר נושא ההוצאות.
לגבי המשיבה 1, הרי ההליך העיקרי ימשך וכל הטענות ההדדיות יבדקו ויוכרעו. נראה לי שיהיה זה לטובת הענין שגם נושא הוצאות הבקשה שבפני, על פי תוצאותיה, כאמור, יוכרעו במסגרת ההליך העיקרי ותהיה למשיבה 1 הזכות לתבוע במסגרת התחשבנות זו אף את הוצאות הדיון שבפני.
לגבי המשיבה 2, שכבר נמחקה, נראה לי שלא היה מקום להגיש את התביעה ובמסגרת זו אף את הבקשה כנגד המשיבה 2, רשות שדות התעופה. פניה מוקדמת שהיתה מתבצעת אליה, היתה מייתרת את הליך הגשת התביעה והבקשה וחוסכת הוצאות.
על כן, אני מחייב את המבקשים, ביחד ולחוד, לשלם למשיבה 2, הנתבעת 2, את הוצאות הבקשה והוצאות מחיקתה מהתובענה בסך 5,000 ₪ בתוספת מע"מ. סכום זה ישא ריבית כחוק החל מהיום ועד התשלום בפועל.
כאמור לעיל, הבקשות לסעדים זמניים – נמחקות.
ניתנה והודעה היום י"ז תמוז תש"ע, 29/06/2010 במעמד הנוכחים.
דן מור, שופט בכיר התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
