פלונית נ' ממונה על חדלות פירעון – מחוז תל אביב ואח'
|
חדל"פ בית משפט השלום תל אביב -יפו |
22875-01-21
3.3.2026 |
|
בפני השופטת: נורית טביב מזרחי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשת (היחידה): פלונית |
משיבים: 1. ממונה על חדלות פירעון – מחוז תל אביב 2. רן מסיקה (נאמן) |
| החלטה | |
מונחת בפניי בקשת היחידה ובא כוחה בהליך נזיקי שנקטה בו, לפיצויים בשל נזקי גוף במסגרת ת"א 7924-05-23 (להלן: "ההליך האזרחי"), להחרגת כספים מקופת הנשייה, לרבות שכ"ט עו"ד.
רקע
-
ביום 28.6.2021 ניתן צו לפתיחת הליכים בעניינה של היחידה. ביום 13.7.2022 ניתן צו לשיקום כלכלי ליחידה, לפיו עליה לשלם לקופה סך של 40,000 ₪ ב-40 תשלומים בסך של 1,000 ₪ כל אחד.
היחידה אישה מבוגרת עם אחוזי נכות רפואית שאינה עובדת.
-
לאחר קבלת צו השיקום, בחודש מאי 2023, הגישה היחידה הליך אזרחי - תביעת רשלנות רפואית בגין נזקי גוף שנגרמו לה בעקבות טיפול דנטלי.
התביעה הוגשה ללא עדכון הנאמן והממונה וללא קבלת אישור בית המשפט של חדלות פירעון. גם ב"כ היחידה בהליך חדלות הפירעון הודיע כי היחידה לא עדכנה אותו בכך.
היחידה אף חתמה על הסדר פשרה עם הראל חברה לביטוח בע"מ (להלן: "חברת הביטוח"), בחודש יולי 2025 (להלן: "הסדר הפשרה"), אף זאת ללא ידיעת הנאמן, הממונה ובא כוחה בהליך דכאן, וללא אישור בית המשפט.
במסגרת הסדר הפשרה הוסכם על פיצוי בסך של 172,000 ₪. בין היחידה לבא כוחה שייצגה בהליך האזרחי, עו"ד חזי רובין (להלן: "עו"ד רובין"), נחתם הסכם שכר טרחה, לפיו ככל ותתקבל התביעה יהא הוא זכאי לתשלום בגובה 30% מסך הפיצוי בצירוף מע"מ, ובהתאם לסכום הפשרה כאמור - בסך של 60,888 ₪ (הסכום כולל מע"מ).
-
חברת הביטוח התנתה את העברת הכספים ליחידה באישור הנאמן בהליך חדלות הפירעון שלה, ואך בהמשך לכך, הוגשה ביום 13.8.2025 בקשה להחרגת כספים מקופת הנשייה ושחרור שכ"ט עו"ד ביחס לכספי הפיצויים שהתקבלו.
טענות הצדדים בתמצית
-
היחידה ועו"ד רובין ביקשו להחריג את כספי הפיצויים מקופת הנשייה ולאפשר את תשלום שכר הטרחה והוצאות ההליך. כנטען בבקשה, עו"ד רובין לא ידע כי היחידה מצויה בהליך חדלות פירעון בעת הגשת התביעה והטיפול בה, והיחידה עשתה זאת בתום לב ומחוסר הבנה. עוד נטען כי סכום שכר הטרחה שייך לעורך הדין המייצג וכי הפיצוי שהוסכם לטובתה הוא פיצוי לא ממוני, כך שממילא הכספים בגינו אינם חלק מקופת הנשייה.
-
בא כוחה של היחידה בהליך חדלות הפירעון טען כי לא ידע על נקיטת ההליך האזרחי בידי היחידה, וכי הדבר הובא לידיעתו אך לאחר מעשה. לעמדתו, משהיחידה נפגעה קשות מטיפול רפואי רשלני וצפוי לה קושי תפקודי בשל מצבה, יש להתחשב בה ולהחריג את מלוא סכום הפשרה מקופת הנשייה, כפי שנתבקש.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|