- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
הע"ז 1705-08.25 נובמבר 2014
|
הע"ז בית דין אזורי לעבודה באר שבע |
1705-08
25.11.2014 |
|
בפני השופט: יוסף יוספי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המאשימה: מדינת ישראל עו"ד דן טוניק |
הנאשמים: 1. אחים ראני בע"מ 2. ראני אבו עראר עו"ד מאיר סוויסה |
| גזר דין | |
1.בהכרעת דין מיום 18/9/14 הורשעו הנאשמים בעבירות שיוחסו להם בכתב האישום.
הנאשמת 1 הורשעה בעבירה לפי סעיפים 2(א)(1) ו-2(א)(2) לחוק עובדים זרים, תשנ"א- 1991, וזאת ביחס לארבעת העובדים נשוא כתב האישום.
הנאשם 2 הורשע בעבירה שיוחסה לו בכתב האישום, עבירה על הוראות סעיפים 5, 2(א)(1) ו-(2)(א)(2) לחוק עובדים זרים, תשנ"א- 1991 (להלן: "חוק עובדים זרים") ביחס לארבעת העובדים נשוא כתב האישום.
2. הצדדים הגישו בכתב את טיעוניהם ביחס לגזר הדין, והמאשימה אף הגישה תגובתה לסיכומי הנאשמים. כבר בפתח הדברים נציין, כי תיקון 113 לחוק העונשין חל במקרה דנן, היות והכרעת הדין ניתנה ביום 18/9/14, היינו לאחר מועד כניסת התיקון לתוקף ביום 10/7/12.
טענות המאשימה
3. לטענת המאשימה, הנאשמים הורשעו לאחר ניהול הליך מלא של הוכחות. העבירות בהן הורשעו הנאשמים בוצעו במסגרת עיסוקיהם, והכל במטרה לייצר רווח כלכלי. תיקון 113 לחוק העונשין חל במקרה דנן. יש להשיג הרתעה באמצעות הטלת קנסות שיביאו לפגיעה כלכלית בנאשמים. נאשם 2 טען טענותיו בעלמא, ללא כל ביסוס ותימוכין. העבירות בוצעו במסגרת משלח ידם של הנאשמים. לנאשמים עבר פלילי, וכבר הורשעו בעבירות על חוק עובדים זרים. הנאשמים נמנעו מלהתייצב בבית הדין, דבר שגרר צורך להוציא צווי הבאה כנגדם.
טווח הענישה הראוי בעבירות לפי חוק עובדים זרים ביחס לנאשמת 1 צריך להיות בין 35,000 ₪ ל- 90,000 ₪, ולגבי נאשם 2 9,000 ₪ - 17,000 ₪ (לעבירה). כמו כן, יש לחייב את הנאשמים לחתום על התחייבות להמנע מביצוע עבירות נוספות על החוק למשך למשך 3 שנים מיום מתן גזר הדין, שאם לא כן יוטל עליהם הקנס המירבי הקבוע בחוק.
לסיכום, ביקשה המאשימה להחמיר עם הנאשמים ולהטיל על הנאשמת 1 קנס בשיעור של 233,660 ₪, ועל נאשם 2 קנס בשיעור של 58,400 ₪.
טענות הנאשמים
4. לטענת הנאשמים, הזכות לניהול הליך פלילי הינה זכות שצריכה לקבל בכורה ולא להיות להם לרועץ. המאשימה איזכרה פסק דין בו המצב העובדתי היה חמור בהרבה לעומת הנתונים בתיק דנן, וכך גם הנסיבות שתוארו בגזר הדין, לכן אין לגזור גזירה שווה. הנאשמת 1 אינה פעילה מזה 3 שנים, ותפקידו של נאשם 2 היה פורמלי בלבד, שכן היתה מעורבות דומיננטית של אדם נוסף.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
