- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק בשא 1917/06
|
בש"א בית משפט השלום חיפה |
1917-06
28.2.2006 |
|
בפני : ת.שרון-נתנאל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: דוידזון שושנה עו"ד נ. לביא ואח' |
: סהר חברה לביטוח בע"מ עו"ד יעקובוביץ ואח' |
| החלטה | |
1. המבקשת, ילידת שנת 1953, נפגעה ביום 28.1.02, בתאונת דרכים, כאשר רכב, אשר נסע מאחוריה, פגע ברכב בו נסעה.
המבקשת לא נחבלה חבלה ישירה, אלא חבלה מסוג "צליפת שוט".
ד"ר ברנפלד, אשר מונה כמומחה מטעם בית המשפט (להלן: " המומחה" או " ד"ר ברנפלד"), סיכם את חוות דעתו כך:
" בבדיקתה במרפאתי בתאריך 30.1.03 לא נמצא כל ממצא קליני מלבד תלונותיה על רגישות והגבלה קלה בתנועות עמוד שדרה צווארי ובכתף שמאל.
אמצעי ההדמיה לא הצביעו על כל ממצא פתולוגי (מלבד שינויים ניווניים קלים ביותר התואמים את רוב האוכלוסיה בת גילה)"
המומחה מצא כי לא נותרה למבקשת כל נכות צמיתה בגין התאונה.
ב"כ המבקשת חקרה את המומחה על חוות דעתו, וכעת היא עותרת, בבקשה זו, לפסילת חוות דעתו של המומחה ולחילופין - למינוי מומחה נוסף בתחום האורטופדי.
2. טענות המשיבה כנגד המומחה הינן משני סוגים:
הסוג הראשון - טענות קשות כנגד אופן ביצוע בדיקת המומחה. בבקשה נטען שהמומחה ביצע בדיקה שטחית וחפוזה, ללא שימוש בעזרים כלשהם. לבקשה צורף תצהיר מטעם המבקשת, בו מצהירה המבקשת שהמומחה לא בדק אותה כראוי והתייחס אליה בזלזול, תוך שהוא מתייחס אליה, מלכתחילה, כמתחזה.
הסוג השני - טענות כנגד מקצועיותו של המומחה, אי שליחת המבקשת לבדיקות נוספות, אי רישום ממצאי בדיקות ועוד.
2. לא מצאתי כל עילה לפסילת חוות דעת המומחה או למינוי מומחה נוסף.
טרוניותיה ותלונותיה של המבקשת כנגד אופן ביצוע הבדיקה ע"י המומחה, הינן תלונות כבושות, אשר לא ניתן להתייחס אליהן ברצינות. אם אמנם נהג המומחה במבקשת, כטענתה, היה על המבקשת להתלונן על כך מיד לאחר הבדיקה ולא להמתין לקבלת חוו"ד המומחה.
התלונות מנוגדות לאשר נרשם, במפורש, בחוות דעת המומחה. בפרק הבדיקה מפרט המומחה בדיקות רבות אשר ביצע למבקשת, ובחקירתו שאלה ב"כ המבקשת את המומחה בפירוט ובאריכות שאלות רבות בנוגע לבדיקות אלה, אולם לא הציגה בפניו ולו בשאלה אחת טענה לפיה, כביכול, הוא כלל לא ביצע את הבדיקות. גם בכך יש כדי להצביע על המועד בו "נולדו" טענות המבקשת.
3. לא מצאתי ממש בכל הטענות אשר הועלו לגופן של חוות הדעת ועדות המומחה. ד"ר ברנפלד השיב תשובות ברורות לכל השאלות אשר נשאל ואין מקום להתערב בחוות דעתו.
להתייחסות ספציפית, ראויה אך הטענה, לפיה טווחי התנועה אשר נמדדו ע"י המומחה ואשר נרשמו בטבלה בעמ' 5 לחוות דעתו, מצביעים על הגבלה בתנועות.
בענין זה צירפה ב"כ המבקשת לבקשה, פרוטוקול חקירה של ד"ר סודרי בתיק אחר, בו העיד סודרי בנוגע לטווחי התנועות המקובלים, בהטייה למעלה ולמטה, וציין טווחים אשר אינם עולים, לטענת ב"כ המבקשת, בקנה אחד עם תשובותיו של ד"ר ברנפלד.
אין הדבר כך;
ראשית, ד"ר ברנפלד לא קבע שאין כלל הגבלה בטווחי התנועות של המבקשת, אלא כי יש הגבלה קלה בלבד, אשר אינה מגיעה כדי נכות.
שנית, פרוטוקול חקירתו של פרופ' סודרי לא הוצג בפני המומחה ולא ניתנה לו הזדמנות להתייחס ספציפית לאשר נאמר ע"י פרופ' סודרי.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
