- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק בשא 165017/05
|
בש"א בית משפט השלום תל אביב-יפו |
165017-05
20.3.2006 |
|
בפני : הרשמת ד.ורד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: יובל שטרית |
: פרטנר תקשורת בע"מ |
| החלטה | |
בפני בקשה לביטול פס"ד שניתן ביום 11/5/04 בו חוייב המבקש לשלם למשיבה סכום של 11,082 ש"ח.
בכתב התביעה נטען כי ביום 20/2/99 ולאחר מכן התקשרו המשיבה וקבוצת יצירה בע"מ שהיא הנתבעת מס' 1 בתביעה (להלן: "החברה") בהסכם למתן שירותי רדיו טלפון נייד (רט"ן).
בנוסף מכרה המשיבה לחברה שישה מכשירי טלפון.
עבור התקופה החל מחודש ינואר 2001 לא שולם התשלום החודשי עבור השימוש במכשירים.
בשל הפרת ההסכם ע"י החברה ואי תשלום החוב במועדו, חדלה התובעת לספק שירותי רט"ן לחברה החל מיום 12/4/01 ואילך.
סך החוב עומד על 12,708 ש"ח נכון למועד הגשת כתב התביעה המתוקן. סכום זה כולל תשלום עבור הערך השיורי של מכשירי הטלפון בסך של 5,487 ש"ח.
המבקש (נתבע 2) הינו בעל מניות היחידי בחברה, אשר התקשר בשמה בהסכם עם המשיבה ורכש עבורה את מכשירי הטלפון.
בכתב התביעה נטען כי המבקש המשיך להשתמש במכשירי הטלפון, גם כאשר היה ברור לו שהחברה לא תשלם את התמורה עבורם ו/או עבור השימוש בהם.
טענות המבקש:
- המבקש טוען כי לא קיבל לידיו מעולם את כתב התביעה. המבקש מתגורר בבית דירות בן 560 דירות קטנות. ייתכן ובנסיבות אלה דייר אחר קיבל לידיו את כתב התביעה או שהכתב הודבק על דלת אחרת.
- למבקש נודע על פסק הדין רק כשקיבל לידיו צו תשלומים מלשכת ההוצל"פ.
- עד למועד הכשל הראשון בתשלום, כל התשלומים שולמו כסדרם. אף שלוש מהוראות הקבע שחזרו שולמו במלואן. בפועל שולמו 24 תשלומים מתוך 36 בגין המכשירים.
- נוכח נסיבות אלה, לא ייתכן שהיתה בהתקשרות "כוונת מרמה" מצד המבקש.
- הדרך לבחון האם קיימת חבות אישית המצדיקה הרמת מסך היא בחינת הפעילות הספציפית של המנהל המסויים. המשיבה לא הביאה ראיות לכך שיש להרים את המסך במקרה ספציפי זה.
- למבקש סיכויי הגנה סבירים ביותר, ולכן יש לקבל את בקשתו.
טענות המשיבה:
1. ביום 29/2/04 הודבק כתב התביעה והזמנה לדין בכתובתו של המבקש בפרויקט "כפר הים", מלון דירות שרתון, ע"י שליח מטעמה של המשיבה. מנהל המלון, מר יגאל לב, חתם על גבי אישור המסירה ואישר את עובדת מגוריו של המבקש במלון.
- הואיל והמבקש לא הגיש כתב הגנה, ניתן ביום 11/5/04 פסק דין כנגד המבקש, וביום 2/6/04 נפתח תיק הוצל"פ לביצוע פסק הדין.
ביום 25/10/04 הודבקה האזהרה בכתובתו שבמלון, ומנכ"ל המלון מר ראובן אסיף אישר את מגוריו של המבקש במלון.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
