חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק בשא 16256/06

: | גרסת הדפסה
בש"א, א
בית משפט השלום חיפה
16256-06,5277-05
27.12.2006
בפני :
א. אליקים

- נגד -
:
1. אבימור מפעל לעבוד מתכת בע"מ
2. אליהו חימי

עו"ד שחר בן מאיר
:
1. ווי. בי. אן שיווק מכוניות בע"מ
2. גיל ברוך

עו"ד יריב גונן
החלטה
  1. המבקשים- הנתבעים פנו בבקשה לגילוי ועיון במסמכים ולמתן תשובות לשאלות מסוימות. עד כמה חורגת התנהגות הצדדים בתיק זה מכל פרופורציה, אתאר כרונולוגית את שהתרחש בתיק זה:

 ביום 23.10.06 הוגשה הבקשה.

ביום 24.10.06 הומלץ לצדדים להדבר בינהם ובמקביל נקבע כי הבקשה תדון בקדם המשפט. 

ביום 15.11.06 הגישו המשיבים תגובתם לבקשה.

בפתח ישיבת קדם המשפט מיום 16.11.06 בקשה ב"כ המבקשים להוסיף טעונים בכתב, (תוספת טעונים לבקשה זו לא הוגשו).

ביום 26.11.06 נמסרה תגובה נוספת של המשיבים.

ביום 10.12.06 הגישו המבקשים תשובה לתגובת המשיבים.

לאחר אותו מועד שלחו המשיבים עוד 3 הודעות בדבר תיקון טעות סופר וטענות בדבר כוונתם להגיב לאותה תשובה,  ניתנה למשיבים אורכה להגשת תגובה עד ליום 25.12.06 ותגובה כאמור לא הוצגה.

  1. הצדדים  מתארים באריכות טענות מטענות שונות, לא כולן רלוונטיות ולכן בכוונתי לבחון רק את הנושאים הטעונים הכרעה, לכך אוסיף כי בירור האמת גובר על טענה פרוצדוראלית זו או אחרת והנני סבור כי יש לבחון טענות הצדדים לגופו של ענין.

צו לגילוי מסמך ספציפי

  1. המבקשים, מבקשים לקבל לעיונם העתקי חשבוניות, מסמכי הנהלת חשבונות משנים 2000-2005 באשר למערכת היחסים שבין התובעים לחברת פרימה, דוחות שנתיים כולל מאזנים של התובעים ושומות סופיות, הכל בקשר לאותם שנים.
  1. כתב התביעה כולל מרכיב של פגיעה במוניטין ובאמינות של התובעים בעיני חברת פרימה. סעיף 25 לכתב התביעה שהינו חלק  מרכזי בה, מצדיק חשיפת פעילותם של התובעים על מנת לברר האם אכן כטענתם נפגעה פעילותם לאחר ארועי שנת 2004.
  1. התובעים טוענים כי המסמכים חסויים תחת הגנת הפרטיות למשל בשל סודות מסחריים המפורטים בהם, אלא שטועים התובעים הם אינם יכולים לאחוז במקל בשתי קצותיו, גם לטעון לאובדן רווח או פגיעה במוניטין וגם לשמור בידיעתם הבלעדית מה היו הרווחים בפועל או מה היה המוניטין לפני הפרת ההסכם לכאורה.
  1. אם רגישים התובעים לפרטיותם יתכבדו וימחקו מרכיבים אלו מתביעתם ולמניעת ספק על פי חזית המחלוקת שנקבעה בראש ובראשונה בכתב התביעה,  מסמכים אלו רלונטים ותוכנם חייב בגילוי.

       תצהיר גילוי המסמכים מטעם המבקשים- נספח יב' לבקשה.

  1. המבקשים- מבקשים באופן תמוה "הכשר" לתצהירם במקום להדבר ישירות עם הצד שכנגד.
  1. למען הסדר אבהיר כי תצהיר המבקשים אינו תצהיר העונה על דרישת התקנות  ויתכבדו המבקשים ויעיינו בדוגמא המופיעה בתקנות סדר הדין האזרחי מבלי להטריח בית המשפט בשאלות אלו. לכך אוסיף כי תאור מסמך בתצהיר גילוי מסמכים חייב להיות תאור ספציפי על מנת שהמצהיר לא יוכל להפתיע את הצד האחר. סעיפים כמו 2ב', 2 ה', 2ו' לתצהיר הינם סתמיים ולכן נספח יב' אינו יכול להחשב כתצהיר גילוי מסמכים כדין, תצהיר מפורט ימסר לצד שכנגד תוך 15 יום מהיום .

      השלמת מענה לשאלונים

  1. שאלה 4ג'- התשובה אינה עונה על השאלה ועל המשיבים להציג המפרט או לתאר תוכנו הספציפי.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>