חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק בשא 159277/06

: | גרסת הדפסה
בש"א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
159277-06
8.8.2006
בפני :
הרשמת עפרון אראלה

- נגד -
:
רחל (אברהם)אזיס
:
יום טוב יונה
החלטה

1. זוהי בקשה לפטור מאגרת בימ"ש במסגרת תביעה שכנגד שהוגשה על ידי המבקשת כנגד המשיב.

2. המשיב הגיש לביצוע בלשכת ההוצאה לפועל שני שטרות בסך של 20,000 ש"ח כל אחד כנגד המבקשת ובעלה לשעבר-אברהם יעקב (להלן נתבע 1).

השיקים ניתנו למשיב כתשלום עבור ההלוואה שנתן עוד כאשר ניהלו המבקשת ונתבע 1 בית עסק.

מועד פרעון השיקים הוא 3.5.04.

3. במסגרת ההתנגדות שהגיש נתבע מספר 1  שהתקבלה, הגיש המשיב כתב תביעה מתוקן בו צרף את המבקשת כנתבעת בגין אותם שיקים. לטענתו, בשיקים מופיעה חתימת יד נתבע מספר 1 ו/או נתבעת מספר 2.

4. במסגרת כתב ההגנה, הגישה המבקשת גם תביעה שכנגד בסכום של 288,000 ש"ח.

לטענתה, על המשיב לפצות אותה- בסך של 144,000 ש"ח בגין שיעורי הריבית הגבוהה שהיא שילמה לו בגין ההלוואה 1 שלווה ממנו נתבע 1.

וכן עליו לפצות אותה בסך של 144,000 ש"ח בגין שיעורי הריבית הגבוהה ששילמו לו הנתבעים בגין ההלוואה 2 שהיא והנתבע 1 לוו מאת המשיב.

ההלוואות שהמשיב נתן הינן הלוואות שניתנו בהתאם לחוק הסדרת הלוואות חוץ בנקאיות תשנ"ג 1993- לפיו היה על המשיב להוציא חשבוניות בגין התשלומים שבוצעו.

המשיב לא ערך חוזי הלוואה כנדרש בחוק, ההלוואת נעשו בעל פה ואין פירוט הריבית שהיה עליה לשלם.

5. בבקשתה לפטור מאגרה (בתביעה שכנגד) טוענת המבקשת שהינה גרושה בת 55, כי היא חסרת כל, היא אינה יכולה להעזר בבני משפחתה, בתה מובטלת ובנה מתפרנס מעבודה חלקית. אין לה חשבונות בנק לבד מחשבון בבנק הדואר. אין לה תכניות חסכון ולא כרטיס אשראי.

גם ראשי ההוצאה לפועל קבעו את יכולתה הכלכלית בתשלום של 100 ש"ח לחודש לתשלום החוב.

המבקשת מקבלת הבטחת הכנסה בסך 1,119 ש"ח, היא הוכרה כנכה בשיעור 60% לצמיתות (ניידות).

לטענתה, היא מתגוררת אצל בתה הנשואה- בדירה שכורה.

6. המשיב מתנגד לבקשה- לטענתו לא פרטה המשיבה את המאמצים שעשתה כדי ללוות כספים לשם תשלום האגרה.

רק שנתיים לאחר הגשת השיקים לביצוע, הגישה המבקשת את התביעה הנגדית- היא מעולם לא טענה  טענות  אלה בהתנגדות. התביעה הנגדית היא מגמתית ומטרתה להפעיל עליו לחץ למשוך את תביעתו.

7. לענין הדירה השכורה בה היא מתגוררת עם בתה, כך לטענתה, מדובר בשכר דירה חודשי של 950$ .

עובדה האומרת דרשני.

מסקנות:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>