חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ה"פ 54498-01-16 אביבי נ' שוורצברגר

: | גרסת הדפסה
ה"פ
בית משפט השלום חיפה
54498-01-16
20.4.2016
בפני השופטת:
מירב קלמפנר נבון

- נגד -
מבקשת:
רגינה-אדיטה שוורצברגר
משיב:
1. גרי אביבי
2. כונס נכסים

החלטה

לפני בקשה לפסילתי משבת בדין.

המבקשת טוענת כי בית המשפט הפגין משוא פנים קיצוני , כאשר אפשר למבקש בהליך לטעון בעניין הליך "עיבוי פינוי" אשר קדם להליך בתיק דנן ואילו כאשר היא ביקשה לקרוא לבית המשפט פסק דין בעניינה אשר ימחיש איזה עיוות דין נגרם לה במסגרת אותו הליך "עיבוי פינוי" , העיר לה בית המשפט כי מדובר בהליך אשר הסתיים זה מכבר. לטענת המבקשת מהווה הדבר משוא פנים ולכן היא מצרפת לבקשתה את פסק הדין בעניינה אותו ביקש לקרוא לבית המשפט באולם בית המשפט, כדי שיווכח כי אין היא מעבירה ביקורת בעלמא.

דיון :

על הטוען לפסלות לבסס קיומו של חשש ממשי שמתוך מכלול הנסיבות עולה אפשרות מסתברת שאכן נבצר מהשופט לשפוט את דינם של בעלי הדין באובייקטיביות הדרושה. ראה לעניין זה בע"א 2272/03 א.א.א.נ מרקט בע"מ נ. אסם תעשיות מזון בע"מ דינים עליון ס"ד 349.

בחינה מעמיקה של פרוטוקול הדיון מעלה כי למבקשת ניתנה אפשרות לטעון מלוא טיעוניה במשך דקות ארוכות והיא נשמעה בסבלנות רבה ואף בסלחנות כאשר הטיחה דברי ביקורת בבתי המשפט ככלל (בית המשפט המחוזי והעליון), אל נוכח העובדה כי המבקשת לא הייתה מיוצגת. בית המשפט אף גילה סלחנות רבה כלפי המבקשת כאשר הטיחה בו כי הוא "עוין" וכי "הצטרף לקנוניה כשחקן משנה". אם כך, ברי כי הסבת שימת ליבה של המבקשת לכך כי היא מתמקדת בהקראת פסק דין בעניינה אשר נדון זה מכבר והוכרע בבית המשפט העליון אין בה ולו שמץ משוא פנים, לא כל שכן חשש ממשי למשוא פנים המהווה עילת פסלות.

זאת ועוד, נפסק לא אחת כי אין לראות עילת פסילה בדברים שנאמרים , על ידי בית המשפט במהלך הדיון ,לשם ייעול הדיון ואין בהם כדי להצביע על גיבושה של דעה קדומה ובלתי ניתנת לשינוי במחלוקת בין הצדדים.

ראה לעניין זה ע"א 2501/00 עביר אבו כף נ. מוחמד אבו כף , דינים עליון נ"ז 881 ובע"א 131/00 סורפין נ. אמבר אגודה שיתופית חקלאית מרכזית בע"מ , דינים עליון נ"ח 748.

אל נוכח האמור לעיל ובשים לב לכך כי אין הבקשה מגלה כל עילה לפסילת היושבת בדין, אני דוחה את הבקשה.

משלא נתבקשה תשובת המשיב ולפנים משורת הדין, אין צו להוצאות.

ניתנה היום, י"ב ניסן תשע"ו, 20 אפריל 2016, בהעדר הצדדים.

Picture 1

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>