- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ה"פ 53812-06-16 אברהם נ' מדינת ישראל
|
ה"פ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
53812-06-16
13.11.2016 |
|
בפני השופט: אביים ברקאי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשים: מדינת ישראל |
משיבים: שאול אברהם |
| פסק דין | |
1. על הבקשה
עניינה של החלטה זו הוא עתירת המבקשת לסילוק התובענה על הסף בשל סדרת טענות שעיקרן היעדר סמכות עניינית, היעדר סמכות מקומית, התיישנות העילה, שילוב סעד כספי במסגרת המרצת פתיחה, היעדר יריבות וכן טענה למעשה בית דין.
2. על התובענה
2.1התובענה מוגדרת בכותרתה כ"תביעה לאישור דונם לתובע בהתאם להחלטה 959 וחיוב הנתבעת בהוצאות". במסגרת התובענה עצמה מבהיר התובע כי לבנו "זכאות לדונם". התובענה מתייחסת לזכות נטענת משנות ה – 80' של המאה הקודמת והתובע טוען כי הוא "ניהל במשך 10 שנים את ההליך".
2.2 התובענה מתייחסת לנכס מקרקעין במושב ירחיב, שאינו בסמכותו המקומית של בית משפט זה והסעד המבוקש הוא "להורות על אישור הדונם" וכן נרשם כי "ככל שבית המשפט יסבור כי אין אפשרות להורות על אישור הדונם, הרי שהתובע זכאי לפיצויים".
כלומר – התובענה אינה בסמכותו המקומית של בית משפט זה, כפי שיובהר לעהלן אף אינה בסמכותו העניינית וכן היא משלבת בתוכה סעד כספי בלתי ידוע, למרות שהוגשה כהמרצת פתיחה.
3. העדר סמכות עניינית
3.1 עניינה של התובענה נתון לבית המשפט המחוזי וזאת כמצוות סעיף 51(א) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד – 1984. בהתאם להוראות סעיף זה הרי בענייני מקרקעין נתונה הסמכות העניינית לבית המשפט המחוזי – למעט בענייני תובענות הנוגעות לשימוש, חזקה וחלוקת מקרקעין. לפסיקה בענין זה ר' למשל פסיקת בהמ"ש המחוזי בת"א (ב"ש) 44416-03-11, צפירה נגד מנהל מקרקעי ישראל וכן לפני כן – בש"א (חיפה) 6576/08 שוייצר נגד רפאל.
3.2 התובע הגדיר את תביעתו כ"תביעה לאישור דונם" ובתגובה לבקשה לסילוק על הסף צויין כי "תביעתו של התובע הינה בגין קבלת הדונם להם הוא זכאי ואשר הנתבעת טוענת כי אינו זכאי להם". די בכך כדי לסווג את התובענה ככזו שאינה בסמכות בית משפט זה שכן אין מדובר בהליך שעניינו "חזקה או שימוש במקרקעין".
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
