- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ה"פ 3076-09-14 שהרזאד נ' עירית תל-אביב-יפו ואח'
|
ה"פ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
3076-09-14
25.2.2015 |
|
בפני השופטת: כוכבה לוי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשת: שאדי תביבפור שהרזאד |
משיבים: 1. עירית תל-אביב-יפו 2. בני תביב פור |
| החלטה | |
בפניי בקשה לביטול פסק דין שניתן כנגד המבקשת- התובעת בתיק העיקרי , במעמד צד אחד בהיעדר התייצבות המבקשת או בא כוחה לדיון שהתקיים ביום 10/11/14.
כידוע, שתיים הן העילות לביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד.
האחת - ביטול מחובת הצדק, בין היתר במקרים שבהם בעל הדין כלל לא ידע על ההליך המתנהל כנגדו והשניה - על פי שיקול דעת בית המשפט.
בענייננו , אין כל טענה כי המבקשת לא ידעה על הדיון. משכך , הרי שלא מתקיימת עילה לביטול פסק הדין מחובת הצדק.
אשר לאפשרות לביטול פסק הדין על פי שיקול דעת בית המשפט . לעניין זה שומה על בית המשפט לבחון שתי שאלות . 1. הסיבה לאי התייצבות זאת על מנת לוודא כי המבקש לא זלזל בהליך ובזימון ביהמש לדיון 2. סיכויי התביעה (ראו למשל, רע"א 1957/12 חלה נ' כהן ([פורסם במאגרים המשפטיים], 22.5.2012).
מאחר ואין חולק כי המבקשת ידעה על מועד הדיון אלא שטענה כי הסיבה לאי התייצבות נובעת ממחדלו של בא כוחה שמונה מטעם הלשכה לסיוע משפטי, הרי שאין במחדלו כדי להוות הצדקה לאי התייצבות המבקשת .
אשר לשאלה השנייה, בעניין סיכויי התביעה, לגביה נקבע בפסיקה כי יש להעניק לה משקל רב יותר.
ככל שיסתבר כי לתביעה סיכויים , תיטה הכף לטובת המבקשת וקבלת בקשתה.
טענות המבקשת הינן בין היתר כי רישומה כמחזיקת הנכס ברישומי המשיבה 1 (להלן: "המשיבה"), נובע מטעות של בא כוחה שלא פעל לשינוי הרישום .כן טענה כי למרות הרישום בפועל, ידעה המשיבה כי המחזיק בפועל הינו המשיב 2 ולא המבקשת.זאת ניתן ללמוד מהסדר לתשלום חובות למשיבה, שנערך בין המשיבה לבין המשיב 2, ללא מעורבות של המבקשת.
לטענת המבקשת פועלת כעת המשיבה ,לגביית החוב ,אל מול המבקשת רק מהטעם שהמשיב 2 נמצא בהליכי פשיטת רגל .זאת על אף שהמבקשת כלל לא הייתה "מחזיקה" בנכס. מכאן תביעתה להצהיר כי המחזיק בנכס הינו המשיב 2 בניגוד לרישום בפועל ברישומי המשיבה.
לטענת המשיבה מנגד , סיכויי התביעה אינם גבוהים .זאת מאחר שרישום המבקשת כמחזיקה בנכס נעשה בידיעת המבקשת .כן הסתמכה על פסיקה הדנה באופן קביעת זהות המחזיק בנכס התומכת בטענות המשיבה, כי המבקשת היא המחזיקה בפועל.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
