חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ה"פ 25230-03-16 החקלאי אבן יהודה אגודה שיתופית לאספקת מים בע"מ נ' קפלן ואח'

: | גרסת הדפסה
ה"פ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
25230-03-16
14.2.2017
בפני השופט:
יונה אטדגי

- נגד -
המבקשת::
החקלאי אבן יהודה אגודה שיתופית לאספקת מים בע"מ
המשיבים::
1. אביהו קפלן
2. יצחק קפלן

החלטה

החלטה בבקשות המקדמיות של המשיבים

1.המבקשת היתה הבעלים של באר מים, שהיתה ממוקמת על שטח של כחצי דונם מתוך מגרש של למעלה מ-17 דונם, שהיה רשום על שם אביהם המנוח של המשיבים, שהיה בעצמו חבר באגודה המבקשת.

לימים עברו הזכויות במגרש על שם המשיבים, ילדיו של המנוח.

יצוין, כי המשיב 1 היה גם הוא חבר באגודה המבקשת, ובמהלך השנים 2000-2013 אף שימש כיו"ר שלה.

בעקבות תכנית איחוד וחלוקה של המגרש שנעשתה בשנת 2001, שכללה הפקעה של השטח שבו היתה ממוקמת הבאר לטובת הרשות המקומית אבן יהודה, קיבלו המשיבים מגרשים אחרים במקום המגרש שהיה להם.

2.המבקשת טוענת שהיא רכשה מאביהם של המשיבים את השטח, עליו הוקמה הבאר, סמוך לשנת 1952, החזיקה בשטח זה ונהגה בו מנהג בעלים, בלא שנרשמה כבעליו, משום שלא היה ניתן לעשות זאת, וכי לאור מערכת יחסי האמון ששררה בין הצדדים היא אף לא טרחה לעגן את זכותה בשטח באופן אחר.

לדבריה, המשיב 1 אף העביר לב"כ המבקשת ביום 29.12.99, קודם לפרסום תכנית האיחוד והחלוקה, הצעה להעברת חלק מאחד המגרשים שהמשיבים היו אמורים לקבל על פי התכנית, על שמה של המבקשת, ובעקבות כך אף התנהל משא ומתן בין הצדדים.

המשיבים, מנגד, מכחישים את הטענה שהמבקשת רכשה את השטח האמור, ולדבריהם, אביהם הרשה למבקשת להקים את הבאר באותו מקום, ללא קבלת תמורה כלשהי, וללא העברת הזכויות בקרקע.

לטענתם, הצעת המשיב 1 מיום 29.12.99 הוצאה ממנו בהטעיה.

זוהי תמצית המחלוקת שבין הצדדים.

3.הסעדים העיקריים המבוקשים בתובענה הם צו הצהרתי בדבר זכותה של המבקשת להרשם כבעלים באחד המגרשים שקיבלו המשיבים בעקבות תכנית האיחוד והחלוקה במקום המגרש שהיה להם (ושבו היתה ממוקמת הבאר), וצו המורה ללשכת רישום המקרקעין לרשום אותה כבעלים על אחד המגרשים האמורים.

המשיבים מתנגדים, כמובן, לסעדים הנתבעים.

4.בקשתם המקדמית של המשיבים כללה שורה של בקשות וטענות, שניתן לחלקן לשתי קבוצות עיקריות:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>