- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ה"פ 17877-02-17 קי ביעקוצת בוני ערים בעמ נ' ישראל ואח'
|
ה"פ בית המשפט המחוזי באר שבע |
17877-02-17
26.9.2017 |
|
בפני השופטת: גאולה לוין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשת: קי בי ע קבוצת בוני ערים בעמ עו"ד שגיב חנין |
משיבים: 1. ועדה המחוזית לתכנון ובנייה באר שבע מחוז דרום 2. רשות מקרקעי ישראל 3. מדינת ישראלבאמצעות פמ"ד – עו"ד יערי רואש |
| החלטה | |
|
לפני בקשה להפסקת תובענה לפי תקנה 154 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, בה עותרת המבקשת להורות על הפסקת הדיון בתובענה, ללא צו להוצאות.
1.מדובר בהמרצת פתיחה בה התבקש צו הצהרתי לפיו המבקשת היא בעלים ב- 50% מהחלקים הסחירים של מגרשים מס' 24 ו-36, לפי תכנית 1/119/03/3 (להלן: "תכנית 119").
התובענה התבססה על הסכם משנת 1985 בין המבקשת לבין מדינת ישראל ביחס לשטחים נרחבים בעיר אשדוד, בו נקבע לגבי מגרשים מסוימים, שבשעתו ייעודם היה "שטח ציבורי פתוח", כי עם שינוי ייעוד המגרשים לייעוד סחיר, תהא המבקשת הבעלים של 50% מהחלק שייעודו שונה. נטען בהמרצת הפתיחה, כי ייעודם של מגרשים 24 ו-36 שונה לייעוד סחיר, ועל כן, בהתאם להוראות ההסכם, הפכה המבקשת לבעלים ב- 50% מהמגרשים.
2.בדיון לפניי ביום 18.7.2017, לובנו טענות המשיבים על כך שהתכנית, מכוחה מתבקש סעד הצהרתי, היא תכנית 119, הייתה בתוקף עובר לעריכת ההסכם משנת 1985, שכן היא פורסמה למתן תוקף כבר בשנת 1980, ועל פיה למגרשים ייעודים מסחריים; וכן טענת הסף כי התובענה התיישנה.
בתום הדיון קבעתי כי על ב"כ המבקשת להודיע עמדתו לגבי אופן המשך ההליכים, וככל שיבקש להותיר את המרצת הפתיחה במתכונת בה הוגשה, תינתן החלטה לעניין ההתיישנות.
3.בהמשך לדיון הוגשה בקשה להפסקת המרצת הפתיחה, היא הבקשה שלפניי.
נטען בה כי לאחר המתנה של 3 שנים למענה מטעם רשויות המדינה, רק במסגרת תשובת המשיבים נודעו למבקשת עובדות חדשות. נכתב בבקשה כי המבקשת שקלה את הדברים, בין היתר לנוכח דברי בית המשפט במהלך הדיון, והיא סבורה כי השלב המוקדם שבו מצויה התובענה, מצדיק את הפסקתה ומחיקתה.
המבקשת הוסיפה כי ככל שתחליט לפנות מחדש לבית המשפט, לנוכח המידע החדש, ייתכן שיהיה מקום לברר את התביעה בדרך של תובענה רגילה. לשיטת המבקשת, בידיה עילת תביעה מבוססת, אולם בנסיבות שנוצרו מתבקשת הפסקת התובענה. לשיטתה, הייתה הצדקה לנקוט בהליך מלכתחילה, ולו בשל העובדה כי הדבר הביא את המדינה להשיב למבקשת. נטען כי ההוצאות שהוציאה המדינה לגיבוש תשובתה היו מוצאות בכל מקרה אילו המדינה הייתה פועלת כדין ומשיבה למבקשת. לפיכך, ובשל אי מתן מענה מצד המדינה במשך 3 שנים, סבורה המבקשת כי אין הצדקה להטיל על המבקשת הוצאות.
4.המשיבות מתנגדות לבקשה וסבורות כי דינה של התובענה כולה לדחייה על הסף, ולחלופין, מחיקתה תוך חיוב המבקשת בהוצאות משמעותיות.
נטען כי כל מטרת הבקשה היא לייצר למבקשת יתרון דיוני ולשפר עמדות, וזאת לאחר שמיעת עמדתו האפריורית של המותב.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
