- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
איי.אי.ג'י, ביטוח זהב בע"מ ואח' נ' רמי
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
162329-09
24.6.2010 |
|
בפני : רמי חיימוביץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. איי.אי.ג'י 2. ביטוח זהב בע"מ 3. מלכה צדקה |
: רז רמי |
| פסק-דין | |
ב"כ התובעות: עו"ד רפופורט
הנתבע בעצמו
פסק דין
תאונת דרכים קלה שארעה ב-22/8/07 ובמהלכה פגע הנתבע ברכב התובעת 2 מאחור. הנתבע מכיר באחריות לתאונה ומודה כי גרם לנזק בפנס ופגוש, אך מכחיש כי גרם נזקי פח וחולק על היקף הנזק הנתבע בסך 5,000 ₪. אין חולק כי לאחר התאונה נגשו הנהגים למוסך שהציע לתקן את הרכב בכמה מאות שקלים (הגרסאות נעות בין 500 ל-800 ₪) על חשבון הנתבע, אולם בסופו של יום חזרה בה התובעת 2 מהסדר זה והרכב תוקן על-ידי חברת הביטוח כחודשיים וחצי לאחר מכן.
לאחר ששמעתי את עדויות הנהגים ובחנתי את הראיות אני מקבל את התביעה בחלקה. טעם הדבר: בדיקת השמאי והתיקון נערכו רק ביום 8/11/07, כחודשיים וחצי אחרי התאונה, וכוללות נזקים לפח ולכנף שהנתבע מכחיש את קיומם ושאינם מופיעים בהודעת התובעת 2 לחברת הביטוח ("נזק: פנס אחורי ימני, טמבון אחורי צד ימין"). נתתי דעתי לעדות התובעת 2 כי לא היו לרכב תאונות נוספות, אולם מדובר בגרסה כנגד גרסה כשנטל ההוכחה הוא על התובעות, ובהקשר זה אציין שמד האוץ ברכב הורה על 137,262 ק"מ. מצאתי אפוא שהוכחו רק הנזקים שאינם מוכחשים לפגוש ולפנס, ואני מקבל את התביעה בגינם ודוחה את התביעה בין נזקים אחרים. בנסיבות אלו אינני מקבל גם את התביעה בגין ירידת ערך הנובעת מפגיעות בפח ובתא-המטען שלא הוכחו. בהסתמך על החשבוניות שצורפו, אני מעמיד את הנזק המוכח על סך של 1,402 ₪, הכולל את מחיר החלפים בתוספת עבודות החשמל, רבע מסך עבודות הפחחות (על דרך האומדנא) ושכר השמאי.
סוף דבר: הנתבע ישלם לתובעות סך של 1,402 ₪ כשסכום זה יישא הפרשי הצמדה מיום 8/11/2007 ועד ליום התשלום בפועל. בנסיבות העניין, הואיל והנתבע היה מוכן לשאת בתיקון בסך 800 ₪, והואיל ולא הוצגו מכתבי דרישה עובר לתביעה והנתבע עצמו טוען כי לא קיבל דרישות שכאלו, אין מקום לחייבו בהוצאות, לרבות שכ"ט עו"ד והאגרה.
ניתן היום, י"ב תמוז תש"ע, 24 יוני 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
